Li-fi verslaat wi-fi. 10 Gbps

Lichtgolven in plaats van radiogolven is sneller. Maar praktisch lastig. Sisoft zegt nu dat ze het probleem hebben gekraakt. Toelichting op Daily Dot.

Verkopers opgelet: slijmen helpt niet

Volgens een studie van Universiteit van Jena helpt het als verkopers in winkels de klant toelachen en voorkomend zijn. Maar een geveinsde lach helpt niet: de klant prikt er meteen doorheen.

Eet groenten ter bestrijding van astma

Zwitserse studie toont aan dat er een causaal verband is tussen dieet en astma: een gebrek aan gistende vezels in dieet maakt de weg vrij voor allergische reacties in de longen. Weer een onderzoek dat de aandacht richt op de invloed van darmflora op de rest van het lichaam.

Lichamelijk contact is essentieel

Voor iedereen, maar zeker voor vroeggeboren babies. Onderzoek zegt dat aanrakingscontact met moeders in de periode kort na de geboorte, tien jaar later aantoonbare positieve gevolgen heeft. Een uur per dag knuffelen was voldoende voor meer stressbestendigheid, betere cognitieve vaardigheden, en beter functioneren van het zenuwstelsel. (De ene groep babies in couveuses werd ‘gewoon’ behandeld, de andere groep kreeg een extra uurtje knuffelen per dag).

Minder honger, vooral door meer handel

In veertig jaar, 1965-2005, is het aantal mensen met voldoende te eten verdubbeld tot 61% van de wereldbevolking. Het deel van de mensheid dat ernstig ondervoed is, is gedaald van 51% naar 3%. Maar er zijn weinig tekenen van groeiende autarkie. Afname van honger vooral te danken aan toegenomen handel. Studie van universiteiten van Aalto (Finland) en Bonn (Duitsland).