Amazon grondstation

Duizenden satellieten cirkelen nu rond de aarde en seinen gegevens terug naar grondstations. Wie data wil ontvangen, moet een eigen grondstation hebben of er eentje huren van een grote satelliet-exploitant. Vanaf vandaag kun je ook satellietgegevens afnemen van een Amazon-grondstation. Een beetje vergelijkbaar met de ‘cloud’-opslag die Amazon en anderen bieden. Koop wat u wilt, zo veel als u wilt, wanneer u wilt zonder investeringen of lange-termijn verplichtingen. (tip M. Hubeler) 

Bezos schrijft

Jeff Bezos, oprichter van Amazon, wordt een soort aspirant-Buffett: hij gebruikt zijn jaarverslag om te filosoferen. Geen bedrijf heeft ooit sneller 100 miljard omzet per jaar bereikt. Amazon Web Services bestaat nu tien jaar, en is groter dan Amazon als geheel op tienjarige leeftijd was. Het Amazon Lending Program heeft meer dan anderhalf miljard dollar uitgeleend aan derden die via Amazon verkopen. Prime Now bezorgt 25.000 artikelen een uur na bestelling en is anderhalf jaar nadat het op de tekentafel kwam in 30 steden beschikbaar. Bezos vertelt ook over de bedrijfscultuur van Amazon. Grote resultaten worden vaak bereikt door tegen de gevestigde denkpatronen in te gaan. Maar die gevestigde denkpatronen niet voor niets gevestigd: ze zijn meestal juist. Als je een dollar investeert met 90 procent kans om die te verliezen maar  met 10 procent kans op een rendement van 1000 procent is het rationeel om je geld steeds in dat onconventionele project te steken, hoewel je negen van de tien keer je geld kwijtraakt. De meeste bedrijven durven dat niet. Bezos en Amazon wel.

Effe nabestellen

Screen Shot 2015-09-10 at 3.56.44 PM

Ze werden voor gek verklaard toen ze dit aankondigden: de ‘dash button.’ Een druk op de knop verzendt de bestelling naar Amazon, volgende dag bezorgd. Was dit niet te luilakkerig? Waspoeder, tandpasta, scheermesjes, koffiecups, etc. Als je het nu in de praktijk ziet dan denk je: tja, waarom niet? Hoe vaak vergeet je niet iets op het boodschappenlijstje te zetten? En hoe heerlijk dat je niet meer achter de computer hoeft, inloggen, formulier openen, artikelen opzoeken, kruisjes zetten ….(Alleen voor ‘Amazon Prime’ leden; ik zie nergens dat het niet in Europa beschikbaar zou zijn)

Steun een goed doel terwijl u winkelt

Amazon introduceert amazonsmile. http:// smile.amazon.com/ Doet denken aan flattr.com