VR voor soldaten

Screen Shot 2015-10-09 at 07.36.59

Soldaat ziet vriend als blauw, vijand als rood. Krijgt 3D overzicht van het hele slagveld, in de vorm van data die over zijn blikveld worden geprojecteerd.

Batterij en revolutie

(Een batterij loopt leeg, een accu kan herladen worden. Een oplaadbare batterij is een soort accu.) Nu we allemaal onze computers op zak dragen en we graag zonne-energie willen gebruiken om schoner te leven, wordt efficiënte opslag van energie steeds belangrijker. Vandaar de intensieve zoektocht naar de betere oplaadbare batterij. Beter dan lithium-ion, die nu de standaard is. Eerder deze week meldde Stanford dat aluminium-ion goed werkt: opladen binnen een minuut. Maar een accu moet aan meerdere eisen voldoen: hij moet veel kracht afgeven, veel kracht kunnen opslaan, langzaam leeglopen, en snel en veelvuldig herladen kunnen worden. Aluminium-ion doet het op veel fronten goed maar raakt snel leeg. De zoektocht gaat door.

Schermafbeelding 2015-04-10 om 7.41.46 AM

Kijkt er iemand mee?

Woman-opening-envelop

… als u de mail opent? Veel massamailings sturen een ‘mail tracker’ mee die kijkt of u de mail opent; zo kunnen de afzenders zien of de campagne een succes is geweest. Nieuwe plugin voor Gmail geeft u een seintje als er zo’n mail tracker is meegestuurd.

Spin control

Elon Musk, baas van Tesla, is meester in het verpakken van nieuws. Tien dagen vanaf nu zal het ‘vrijwel onmogelijk’ zijn om zonder elektriciteit te zitten, zegt hij. Hoe dan? Zitten er meer batterijen in? Een hulpmotortje? Nee, het dashboard zal u waarschuwen wanneer de batterij op is, en welke laadstations binnen bereik zijn. Ahaaa…. Dat helpt, als je in de file staat bij -10 in de Alpen, of bij +36 in Los Angeles.

Maar het blijft toch magisch dat de auto die je al gekocht hebt, gewoon thuis voor de deur wordt verbeterd met snufjes – door een download. Gratis. (Overigens komt met deze download ook een waarschuwingssysteem mee, dat alarmeert als u dreigt te gaan inhalen en er een auto in de ‘dode hoek’ zit.)

iPhone-eigenaren zijn ‘wall huggers’

samsung-iphone-ad-wall-huggersFijne vileine nieuwe commercial van Samsung die de draak steekt met de inferieure accu’s van de iPhone.

Weten hoe de nieuwe iPhone er uit gaat zien?

Nee toch? Al die hysterie. Maar toch wel nieuwsgierig? Nou vooruit, de achterkant. Een foto die door de techies als authentiek wordt beschouwd.

53a6fc121f950