People power

tumblr_inline_nby81d08ha1r1kl7dFantastisch om de energie te zien waarmee Amerikanen campagne voeren voor ‘net neutrality.’ (Een van de redenen om te twijfelen aan de noodzakelijkheid van kranten voor een goed functionerende democratie, trouwens. Dit gaat prima zo.) Nu hebben ze een videoscherm voor de deur van het FCC-kantoor gezet, waarop video’s worden afgedraaid met pleidooien voor net neutrality.   Iedereen kan een video aanbieden voor vertoning.

Orwell begreep Hitler

Wij in ons comfortabele leventje snappen niets van verongelijkte dictators die succes boeken als ze het volk offers vragen, of het nou 1940 is of 2014. George Orwell wel. Dit uit een recensie van ‘Mein Kampf’ door Orwell in maart 1940:  “Bijna alle Westerse denkers, zeker de ‘progressieve,’ zijn het er stilzwijgend over eens geworden dat de mens niets meer wil dan comfort, veiligheid en vermijding van pijn. In zo’n beeld is geen plek voor patriottisme en de tucht van het leger. (…) Hitler wist, omdat hij het zelf zo krachtig voelde in zijn vreugdeloze wereldbeeld, dat mensen – althans van tijd tot tijd – ook willen worstelen en opofferen, en ook trommels, vlaggen en parades wel lekker vinden. Of ze nou als economische theoriëen deugen of niet, Fascisme en Nazisme zijn psychologisch veel krachtiger dan de hedonistische levensopvatting.”

Meer…

Waarom hebben wij geen Cruyff flappentap?

In Londen staat kennelijk een geldmachien die Cockney ‘rhyming slang’ spreekt. Wie er niet mee is opgegroeid zal het nooit begrijpen. Maar voor wie het wil proberen: het is ‘rhyming’ slang. Dus ‘sausage & mash’ is …..cash.