Uuuuuh ….

Amazon kreeg eind vorige week toestemming van de Amerikaanse toezichthouder FAA om drones te gebruiken voor bezorging. Je zou denken: de vlag gaat uit! Amazon heeft plannen klaarliggen voor 100.000 drones. Dat werd al in 2013 aangekondigd. In juni vorig jaar kreeg Amazon toestemming voor proefvluchten. Maar kennelijk loopt het allemaal niet volgens plan. Amazon’s persbericht is nogal … weifelend. “This certification is an important step forward for Prime Air and indicates the FAA’s confidence in Amazon’s operating and safety procedures for an autonomous drone delivery service that will one day deliver packages to our customers around the world,” Carbon said. “We will continue to develop and refine our technology to fully integrate delivery drones into the airspace, and work closely with the FAA and other regulators around the world to realize our vision of 30-minute delivery.”

Opkikker

Yale biedt nu de cursus ‘De Wetenschap van Welbevinden’ gratis aan. Dit is een online versie van een series lezingen onder de noemer ‘Psychologie en het goede leven’ die prof. Laurie Santos begon in 2018. Die cursus werd de populairste ooit in de 300-jarige geschiedenis van de universiteit. (tip P. Korsten)

Computer zegt ….

IBM heeft een AI gedemonstreerd die kan debatteren. Hij analyseerde en weerlegde argumenten. Won nog geen debatten, haalde soms bewijs erbij dat nergens op sloeg, maar hij maakte een grapje (‘mijn bloed zou er van gaan koken, als ik bloed had’) en was de basisregels van het spel machtig.

Short Apple?

Apple werknemers betrekken hun nieuwe kantoor – kostte $5 miljard — en zetten foto’s op Instagram. Het gebouw is niet toegankelijk voor pottenkijkers. Marmeren trapleuningen, eindeloos glas, en bureaustoelen gemaakt van Louis Vuitton leer in vijf kleuren, á $1.800 per stuk.

 

Oogstreel

Luchtfoto’s met drone gemaakt door Nieuwzeelander Amos Chapple boven Rusland, India, Barcelona, Boedapest. De één nog mooier dan de ander.  Dit is Hermitage paleis in St. Petersburg.

CORRECTIE: enkele lezers zijn beter bereisd dan De Bicker en zeiden ‘dat is niet het Hermitage paleis. ‘ U hebt gelijk. Volgens de fotograaf is dit het Hermitage Pavillon.

Het kan best

… economische groei zonder toename in CO2 uitstoot. Het gebeurt wereldwijd:

En zelfs in de VS:

 

 

Luchtvaart?

warren-buffett

Warren Buffett heeft belangen in vier Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen genomen. Wat weet hij dat wij niet weten …? In het verleden was hij altijd negatief over luchtvaart.

Ook dit is de VS

Warren Buffett, een echte rijkaard, tegen Donald Trump: ik heb vorig jaar $1.845.557 federale belasting betaald op bruto inkomen van $11.563.931. Ik ben ontelbare keren doorgelicht door de Belastingdienst, ook nu, maar dat vind ik geen reden om mijn aangiftes niet openbaar te maken. Kortom: er zijn ook nette tycoons.

Huizenbubbels

screen-shot-2016-09-27-at-11-24-59-am

Amsterdam is overspannen.  Hoe meet je dat? Deze index is een gewogen gemiddelde van prijzen in verhouding tot inkomens, koopprijzen in verhouding tot huurprijzen, veranderingen in de hypotheek/BNP ratio, en in de nieuwbouw/BNP ratio. Cijfers van eerste kwartaal 2016. UBS waarschuwt dat het niet te voorspellen is wanneer relatief hoge prijzen leiden tot een knappende bubbel.