Kiekjes opschonen

Adobe heeft een algoritme ontwikkeld waarmee je andere mensen uit een foto van een ‘monument’ kunt schrobben. Zet de camera in ‘monumentmodus’ en het programma verwijdert alle toeristen die irritant op de voorgrond bewegen. (Maar alleen bewegende mensen: niet degenen die doodstil staan te poseren voor een andere camera.)

Pijnloos tatoeage verwijderen?

Een Canadese doctoraalstudent pathologie zegt dat hij een zalf heeft ontwikkeld die tatoeages verwijdert. Een tatoeage ontstaat doordat de geïnjecteerde inkt in een immuunrespons wordt geabsorbeerd door ‘macrofagen’ in de huid, waarvan een deel lokaal blijft zitten. In de zalf zitten nieuwe macrofagen, die de oude opeten en vervolgens afvoeren naar de lymfklieren. Het product wordt nu getest op varkens die tatoeages in hun oor hebben. (tip van lezer Louise Bicker Caarten)

Een tablet voor €24,50 – kan nog veel goedkoper

Datawind maakt de Ubislate voor dat bedrag. Het bedrijf heeft vestigingen in Canada, India, Duitsland en Engeland. Niet indrukwekkend voor wie iPads en Samsungs etc is gewend, maar er zijn een hoop mensen die voor weinig graag het internet op willen. Datawind maakt eigen schermen en verkoop alleen rechtstreeks aan consumenten, kan daardoor de prijs laag houden. Streeft naar volgend model voor een prijs van €13.