‘Steppenroller’

De geniale CGP Grey heeft weer een nieuwe video. Over … ‘tumbleweeds.’ Had hij nou echt niet een interessanter onderwerp kunnen vinden? Nee. De pittoreske rollende tumbleweed – zie ook: The Big Lebowski – blijkt een levensgevaarlijke, ontembare plaag die al 200 jaar het Amerikaanse continent teistert.

Hoe leert een machine

Weer een juweeltje van meesterlijke schoolmeester CGP Grey. Vol met bouw-bots, leraar-bots, leerling-bots etc. Als u na de gebruikelijke duizelingwekkend snelle en geestige uitleg nog puf heeft, is er een tweede filmpje ‘how machines *really* learn.’

Op tijd naar bed!

Wie op een min of meer vast tijdstip naar bed gaat en opstaat, functioneert beter. Conclusie van een klein onderzoek onder 61 studenten op Harvard College.

Zie ook de altijd meesterlijke CGP Grey: ‘Seven ways to maximize misery.’ Op 01’42:

Uw baan verdwijnt

Schermafdruk 2014-08-14 12.19.14Ja ook de uwe. Waarom de robot-revolutie echt anders is dan alle voorgaande. Geniale film (mini-documentaire? Online les? Hoe moet je dit noemen? Een van de nieuwe kunstvormen die het internet heeft voortgebracht) van CGP Grey, een groot didactisch talent die anoniem wil blijven maar al een hoop van dit soort ‘video-essays’ heeft voortgebracht.  Hij dringt erop aan dat we nu al gaan nadenken over een wereld waarin een groot deel van de bevolking werkloos is. Beste van de film: de niet-veroordelende, niet-moraliserende tekst, de stem, de montage, en natuurlijk – de paarden. Trakteer uzelf op 15 minuten.