Deadline?

Gaat u het niet redden? Studie concludeert dat 95% van opdrachtgevers/werkgevers het geen probleem vindt om wat extra tijd te geven; en ook geen negatieve indruk overhoudt door de vraag om uitstel.

Het is echt zo

Mensen in een koud klimaat drinken meer alcohol. Lang vermoed, nu wetenschappelijk onderbouwd.

Sneller in slaap

Slapeloos door een te druk leven? Schrijf voor het slapen gaan, in bed, op een stuk papier wat u morgen en de komende dagen allemaal moet doen. U valt sneller in slaap. Piepklein experiment, 57 deelnemers. Niet echte wetenschap. Maar het proberen waard toch? Het zal u zeker niet schaden.

Echt geen zin. Nee.

Wat doe je als je als een berg ergens tegenop ziet? Voortdurend voor je uit schuift? ‘Spreek met jezelf af dat je het vijf minuten doet. Meer hoeft niet. Als je eenmaal begonnen bent, zul je zien dat je het klusje helemaal afwerkt.’

Heli ≠ baksteen

Als de motor van een helikopter ophoudt, valt hij dan als een baksteen uit de lucht? Nee. Denk aan die helikopterblaadjes die van esdoorns vallen – ze dwarrelen in de rondte zodat ze heel langzaam dalen. Zo ook de vleugels van een wentelwiek: als de motor uitvalt kan de piloot ze op ‘neutraal’ laten draaien, zodat ze tegenwicht bieden aan de zwaartekracht en de heli zelfs heel zachtjes kunnen laten landen. Een goede afloop is er dus niet zonder een bekwame piloot, maar de landing-zonder-motor is onderdeel van de basistraining.  (U wist dit allang natuurlijk, maar voor De Bicker was het nieuw.)

Kortste IQ-test