Al gezien?

Lego-tape maakt van elk oppervlak een ‘Lego-baar’ terrein. Nu op Indiegogo, waar het streefbedrag van $8.000 inmiddels 16155% is gehaald – oftewel $1,3 miljoen aan voorbestellingen. (tip van M. Ackermans)

Rex Tillerson

Rex Tillerson als jurylid, een kant die we nog niet van hem kenden. De voorgenomen minister van buitenlandse zaken van de VS, nu nog baas van Exxon Mobil, door de ogen van een vrouw die negen jaar geleden met hem in een jury zat.

Uw tweet verraadt uw inkomen

Studie met behulp van ‘natural language processing’ analyseerde 10 miljoen tweets van 5.191 gebruikers. Mensen met een lager inkomen gebruiken Twitter om met elkaar te praten; hogere inkomensklassen gebruiken Twitter om nieuws te verspreiden. Ze twitteren meer over politiek dan arme mensen. En ze gebruiken Twitter meer professioneel dan prive. Arme mensen vloeken meer in hun tweets. Maar ze publiceren ook positievere berichten. Optimisten hebben lagere inkomens.

Niet op een nuchtere maag lezen

Dit artikel gaat over de toepassingen van virtual reality voor sex. Waarom, dat kunnen we makkelijk bedenken. Voor mensen in lange-afstandsrelaties die af en toe de illusie willen dat ze bij elkaar zijn; voor de gewone porno-kijker die een stapje dichter bij de realiteit wil komen; voor wie de illusie wil hebben dat hij in bed ligt met – sja, Johnny Depp? Emma Stone? OK, dat is het waarom. Maar hoe? Dat is het technische en interessante deel van het verhaal. Als een chirurg al op afstand kan opereren, wat kunnen wij dan wel niet met afstandbediening. En wat komt daar verder bij kijken. Welke hardware is er vereist?

‘Hier dat ding, mama wil gamen’

woman-gamerVolwassen vrouwen – 18 jaar en ouder – zijn de grootste categorie spelletjes-spelers. Niet pukkelige pubers, of pizza-etende contactgestoorde dikzakken – nee, vrouwen. 36% van alle gamers. Mannen vertegenwoordigen 35%, die pubers slechts 17%. Vrouwen overall 48% tegen 52% mannen. 71% van alle gamers is 18 jaar of ouder. En wat spelen die vrouwen? Puzzels, trivia, bordspelletjes.

Ook dictators hebben recht op een speeltje

skunk2De Skunk is uitgerust met vier high-capacity’ paintball pistolen die elk 20 paint balls per minuut kunnen afvuren. Maar als je er peperspray in stopt in plaats van verf: “80 Pepper Balls per seconde houdt iedere meute tegen,” zegt de fabrikant. De Skunk kan 4.000 peperballen meenemen. Hij is verder voorzien van verblindende lasers en ‘strobe’ lampen, en luidsprekers om ongehoorzame demonstranten te corrigeren. En camera’s natuurlijk, om ze te fotograferen.

Echte vernedering: genegeerd door Google

Dit dorp in Pennsylvania (28.098 inwoners) komt niet voor op Google maps of Facebook.