Mooi?

Als u dit mooi vindt, kijk dan ook eens binnen:

Het nieuwe vlaggeschip van Louis Vuitton in Tokio. De winkels van de Franse modehuizen in Tokio zijn vaak spectaculaire visitekaartjes.

 

Bar


Dertig meter hoge rattan ‘sculpturen’ zijn de blikvangers in deze nieuwe gastrobar in Bangkok.

Nu pas?

Wow

Weer een spektakelstuk van het bureau van Zaha Adid. Het Leeza Soho gebouw in Beijing, net geopend, heeft ‘het hoogste atrium ter wereld.’ Megafoto in het artikel.

PS de categorie ‘oogstreel’ is dankzij lezer Nancy Olthoff. Die had het beste antwoord op mijn vraag: ‘hoe vertaal je eyecandy?’

Wie heeft de langste?

Bij de status die China zoekt, die van wereldmacht van de 21ste eeuw (zie The Economist deze week) hoort ook natuurlijk een hoog gebouw. Deze toren moet 700 meter hoog worden, en zou daarmee nr. 3 worden na de Burj Khalifa in Dubai (828 meter) en de Jeddah (1.000 meter) die nu in aanbouw is in Saoedi-Arabië. Hij komt in Shenzen. Wel ontworpen door een architectenbureau in Chicago.

Tegen regen

Nieuwe tegel voert water af naar nabijgelegen bomen en struiken en is door dit ontwerp beter bestand tegen hoosbuien, zegt Deense maker.

Dakpannen

Mexicaanse architect Frida Escobedo bouwde een doorzichtige ‘schutting’ voor het paviljoen van de Serpentine Gallery in Kensington Gardens met slim gestapelde dakpannen.

Oogstreel

Ontwerp voor een huis nabij Joshua Tree National Park in Californië. Bouw begint volgend jaar. Was oorspronkelijk bedacht voor een kantoor, een zwik containerachtige vormen tegen elkaar aan geplakt.  Maar nu dus voor een woonhuis.