Robuust?

Amerikaanse eigenaar van Tesla 3 klokt 100.000 mijl, 160.000 kilometer, in anderhalf jaar en is tevreden. ‘Als ik die auto niet voortdurend op zijn donder had gegeven, had ik alleen maar de banden hoeven vervangen iedere 40.000 km.’ Hij gaf ongeveer 500 dollar uit aan schade door zijn ‘pittige’ rijgedrag. De accu’s hebben maar 2,5% van hun bereik verloren.

Wij ook!

Ook Pininfarina, ooit alleen een ontwerper, voegt zich in de lange stoet van merken die een elektrische auto gaan maken. Van deze Battista worden er maar 150 gemaakt maar hij is natuurlijk wel poepiesnel: 0-100 in 2 seconden dankzij 1900 PK. Prachtig Pininfarina ontwerp op een Rimac chassis. (tip J. Rademaker)

Toekomstdromen

Renault gaat tot 2.000 elektrische auto’s leveren aan Parijs, die zullen worden ingezet voor een ‘autodelen’ programma en ‘ride-sharing’ programma. Eerdere poging, ‘AutoLib,’ flopte door slechte accu’s. Renault-programma begint september.

Intussen maakt Volkswagen bekend dat het een autodeel-platform gaat opzetten, uitsluitend voor elektrische auto’s, te beginnen in Duitse steden in 2019. Er staat een foto bij één van de persberichten, van de I.D. die naar verluidt de eerste 100% elektrische VW wordt. Maar die komt pas eind 2019 op de markt.

Schiet niet op

Tesla leverde in de eerste drie weken van maart 4.500 exemplaren van de Model 3 af. 1.500 per week. Dat is het beste cijfer tot nu toe, maar komt nog steeds neer op 75.000 per jaar en dus niet in de buurt van de 200.000 die was beloofd.

Brits EV prototype

Brits bedrijf Alcraft wil met hulp van crowdfunding deze elektrische auto gaan ontwikkelen.

Hoe meer camera’s …

Twee mannen die bij Tesla aan de software voor zelfrijdende auto’s hebben gewerkt zijn een eigen bedrijf begonnen. De sensoren die Tesla gebruikt maken zij beschikbaar voor alle autofabrikanten. Mensen die de camera en software in hun auto installeren krijgen 1-5 cent per gereden mijl. Hoe meer ruw materiaal, hoe sneller de software een compleet straatbeeld krijgt. In drie maanden hebben ze 90% van de Amerikaanse snelwegen in kaart gebracht – in hoge-resolutie kaarten die tot 10 cm nauwkeurig zijn. ‘De meeste auto’s zijn geen Tesla, dus als we de wegen veiliger willen maken moeten alle autofabrikanten toegang hebben tot deze kaarten,’ aldus één van de heren. (tip: M. Hubeler)

Laadpalen langs de Autobahn

Energiebedrijf EnBW wil de komende drie jaar 1.000 laadstations bouwen langs de drukste wegen in Duitsland. Dat zou het totale aantal laadpunten vergroten met 25%.

Tesla = Apple?

Venture capitalist Chamath Palihapitiya betoogt dat Tesla nu in dezelfde fase van ontwikkeling is als Apple in 2007, bij de introductie van de iPhone. Zijn argumenten: beiden veroverden snel marktaandeel in een verbrokkelde markt. (Tesla S verkoop nu al beter in de VS dan Mercedes S-klasse, Porsche Panamera en BMW 6/7 klasse samen. De X doet hetzelfde in zijn klasse.) Tesla doet ook net als Apple tien jaar geleden veel aan verticale integratie, en verbreding van het aanbod.

Wat doe je met een oude accu?

Lastige vraag voor Tesla-baas Elon Musk, die de wereld wil redden met elektrische auto’s en zonnepanelen. Want oude accu’s zijn ook weer een potentiële bron van vervuiling. En hij wil er een heleboel maken. Een miljoen auto’s in 2020. Volgens Amerikaanse media investeert Tesla in een nieuwe bedrijfje, Redwood, dat ‘nieuwe technologie ontwikkelt voor recycling en hergebruik van materialen.’  Een van de directeuren is JB Straubel, mede-oprichter van Tesla en op dit moment CTO.

Nog een accufabriek

Twee voormalige Tesla-managers willen een fabriek voor lithium-ion accu’s bouwen in Zweden of Finland. Ze zeggen dat ze de steun hebben van de Zweedse overheid en investeringsmaatschappijen. Massaproductie zou kosten moeten terugdringen tot €100/kWh. Totale kosten geraamd op €4 miljard.