Vaticaan archief online

vatlibVaticaan gaat nu unieke historische documenten online plaatsen met een softwareprogramma ontwikkeld door NASA. Toegankelijk voor allen. Mooi. Maar ze willen wel graag dat wij allemaal bijdragen aan kosten, geschat op €50 miljoen. Zoals Geek zegt: de Katholieke Kerk heeft een vermogen van €10-15 miljard, als het niet meer is. Waarom verkopen ze niet een paar schilderijen? ‘Wat zou je ervan denken om er zelf voor te betalen, krenten?’

Reddit is nu universiteitsfähig

MIT, een van de belangrijkste universiteiten in de VS, geeft studiepunten voor het bestuderen van reddit.com. De Bicker is een fan, zoals bekend, van deze website die 15+ miljoen unieke lezers per maand trekt. Een aantal waarvan de kranten en zelfs de televisiestations alleen maar kunnen dromen. Een belangrijk informatiemedium dus, dat gek genoeg niet wordt bestudeerd door de ivoren torens. Vandaar deze stap van MIT.

Pixar geeft zijn software gratis weg

Pixar heeft RenderMan, de legendarische software waarmee alle grote animatiefilms zijn gemaakt (waarmee je tekenfilms kunt ‘renderen’) gratis beschikbaar gesteld. Formuliertje invullen, beloven dat je er geen geld mee gaat verdienen, en je kunt je eigen Toy Story, Monsters, Up of wat dan ook gaan maken. Waarom? Zie FAQ5: Disney/Pixar wil dat zo veel mogelijk mensen in de wereld hun creativiteit kunnen botvieren, want dat helpt de hele bedrijfstak die tekenfilms maakt. Het zou ook mooi zijn als RenderMan de standaard wordt voor de hele wereld.