Computer ‘s avonds slecht voor slaap

Het blauwe licht van de schermen ondermijnt de aanmaak van melatonine, de slaaphormoon. Maar onderzoekers vermoeden dat minder melatonine ook andere schadelijke gevolgen heeft. Bepaalde soorten van kanker, migraine-aanvallen, schade aan de ogen en zelfs diabetes zouden herleid kunnen worden tot het staren naar computerschermen.

Een betere auto-correct is onderweg – eindelijk

Apple heeft twee patenten aangevraagd die de spellingchecker van de telefoon wat beter doen functioneren. De ene detecteert in welke taal je probeert te schrijven en verandert dan de taal van de auto-correct. De andere geeft je een soort laatste kans voor je verzendt: nadat je ‘send’ hebt geklikt verschijnt de sms of mail of whatever in zijn geheel met opties als ‘corrigeer-negeer-accepteer of weiger veranderingen’ en zo. (bron: AppleInsider)

Batterij opladen verspilt gruwelijk veel energie

Van de elektriciteit uit het stopcontact komt maar 50% in uw telefoon/laptop/auto etc. terecht omdat die apparaten op gelijkstroom draaien, terwijl uit het stopcontact wisselstroom komt. De conversie gaat met onderdelen die draaien op silicon, en die zijn inefficient. Met gallium nitride gaat het efficiënter, maar dat was tot nu toe duur. Bedrijf Transphorm, 6 jaar oud, zegt dat het een betaalbare manier heeft gevonden om te converteren met gallium nitride. Heeft al investeerders overtuigd (al $100 miljoen geinvesteerd) en kort geleden ook joint venture gesloten met Fujitsu, dat productie op zich wil nemen. (verhaal getipt door Bicker-lezer Sywert van Lienden)

Brits crowdfunding platform gaat Europa in

Schaalvoordelen, en een hogere wettelijke limiet (want Brits) zouden Seedrs platform voordelen geven boven lokale concurrenten.

‘Er zijn updates voor uw auto.’

‘Wilt u nu downloaden?’ Tesla stuurt wijzigingen in de ophanging – die toch electronisch wordt geregeld – als een software update-pakket. Waarom doen andere autofabrikanten dat eigenlijk nog niet?