Bevoorrecht

Ivanka, Eric en Donald Trump Jr. in 2012. Wat een meesterlijke foto.

In 2019 spuwde Eric Trump gal op Fox News over hoe Hunter Biden profiteerde van het vice-presidentschap van zijn vader. Dit artikel dient repliek door op te sommen hoe de kinderen van de huidige president plezier beleven aan de positie van hun vader. Sinds 2016 heeft de Trump Organization meer dan $100 miljoen aan onroerend goed verkocht, waaronder een penthouse in New York aan een Chinese dame met nauwe banden met de overheid van haar land. Ivanka en haar man Jared Kushner kregen belangrijke posities in het Witte Huis zonder duidelijke ervaring of kwalificaties. Ivanka verkreeg 16 patenten en handelsmerken in China voor haar  mode-producten. ‘Als dochter van de president van de VS heeft zij een voorsprong in de publiciteit,’ zei Chinees modeontwerper Yang Mei in Time in 2017. Ze adverteerde voor haar eigen kledingmerk na een optreden op de Republikeinse conventie in 2016:

Een investeringsfonds mede van Qatar verloste Jared Kushner van een molensteen door het gebouw 666 Fifth Avenue in New York te huren voor 99 jaar, voor $1 miljard. Kushner had een hypotheek van $1,4 miljard uitstaan. En nog veel meer voorbeelden.

Paul McCartney

Lik geen hiel

Goed commentaar op ‘Fire and Fury.’ Schrijver Michael Wolff was geen vaste Witte Huis-verslaggever en had dus niets te verliezen. ‘Te veel verslaggevers zijn veel te eerbiedig geweest tegenover deze regering die openlijk racistisch, disfunctioneel en corrupt is. En waarom? (…) Alleen maar om tot in de eeuwigheid toegang te houden zodat ze altijd wel weer kopij zouden hebben. (…) Wolff had er lak aan. Hij deed niet mee aan die eindeloze bullshit access tango. Nee, Wolff gebruikte de toegang tot zijn bronnen om er een boek mee te schrijven en hield NUL rekening met de gevoelens van zijn bronnen en Trump.’ Een les voor politieke verslaggevers – en sportverslaggevers, en autojournalisten – overal.

Warren Beatty

1216-gq-fotc03-01-lead-imageIs nu bijna 80 en heeft de langste filmcarriere ooit. Langer dan Woody Allen, langer dan Clint Eastwood. Interview naar aanleiding van zijn nieuwe film, Rules Don’t Apply, over Howard Hughes. Beatty, legendarische vrouwenversierder, heeft een hartgrondige hekel aan interviews.

Trump: the musical

1016-gq-mojs03-01-joe-scarboroughPortret van Joe Scarborough. Nooit van gehoord. Hij is presentator van TV-ontbijtshow ‘Morning Joe’, voormalig Afgevaardigde in Washington, en zag al vroeg in dat Trump best wel eens de Republikeinse kandidaat zou kunnen worden. Hij is nu van plan om een musical over hem produceren. En later misschien zelf eens president te worden.