‘Waar is de handleiding?’

Hiero. Manualslib zegt dat ze alle handleidingen ter wereld hebben. Stel ze maar eens op de proef. Ik probeerde ‘Alfa Spider Veloce’ en ‘Bosch staafmixer.’ 100% succes ….

Kluis voor wachtwoorden

Hoe onthoud je ze. En waar sla je ze veilig op. Bitwarden belooft dat ze volledig versleuteld worden, onleesbaar voor iedereen, en beschikbaar op al uw apparaten. Gratis app.

Salaris onderhandelen

Je hebt een goede baan, maar een headhunter komt met een alternatief met beter salaris. Je vertelt je werkgever, en die biedt aan om je salaris te verhogen. Accepteren?

‘Nooit!’ zegt een Amerikaanse blogger. Leidt alleen maar tot tranen. ‘Onzin’ zeiden honderden anderen die reageerden op Hacker News: dat zijn praatjes van headhunters die hun commissie mislopen. Volgt een verhelderend debat. Als salaris het enige probleem is, vraag dan zelf om een verhoging. Als die wordt geweigerd, en alleen komt als je dreigt weg te lopen, dan is er een probleem.

Filmpje voor Facebook maken?

Zorg dan dat het ook zonder geluid begrijpelijk is. 85% van de miljarden videos die dagelijks op Facebook worden bekeken, wordt afgespeeld met het geluid uit.

Londen 3D doe-het-zelf

21094c32321762b5435f5c2a4bc867d6Londenaar met heimwee print 3D kaart van thuis op basis van ‘LIDAR’-gegevens van de Engelse overheid. (Lidar meet met laser de afstand van vliegtuig tot grond, en kan zo reliëf weergeven.) Hij beschrijft hier stap voor stap hoe dat moet. Welke Bicker-lezer maakt er eentje van Amsterdam, of Rotterdam?

De Nieuwe Economie

Dit is een vondst van Michiel Hubeler die verdient om van ‘reactie’ te worden verheven tot echte Bicker. Citaat van ondernemer Joel Spolsky: “De enige bedrijfsmodellen waar ik nog aan wil werken hebben een volledig gratis massamarkt component, en een aanleunend nicheproduct dat geld verdient aan de uitlaatgassen van de massamarkt component. (…) Het ouderwetse ‘maak iets en zorg dat mensen ervoor betalen’ model is veel moeilijker van de grond te krijgen dan hetzelfde gratis aanbieden, zorgen dat je 100x de gebruikersaantallen krijgt en dan 1% daarvan overhalen om te betalen voor een of andere toegevoegde waarde.”