Boerenknecht

Terwijl boeren demonstreren in Den Haag, schrijft Huffpost bewonderend over de moderne Nederlandse landbouw. Wij zijn de tweede voedselexporteur ter wereld, vooral door innovatie. Voorbeeld: de ‘Sweeper,’ een paprikaplukker die in Wageningen wordt ontwikkeld en mogelijk over drie of vier jaar productieklaar is. Hij gebruikt camera’s om te zien of een paprika rijp is, en om te ze ontdekken achter blad. Landbouw is helemaal klaar voor robotica: zwaar werk, vergrijzende bevolking.

Verslaving is verbinding

Ratten die in een ideale omgeving werden geplaatst – overvloedig eten, veel speelmaatjes, veel tunnels – kregen de keus uit gewoon water, en water met heroine of cocaine erin. De meeste ratten waren niet geinteresseerd in drugswater. Ratten die 57 dagen nonstop drugswater kregen, werden in het Rattenparadijs geplaatst: bijna allemaal kickten ze af. 20% van Vietnamsoldaten was keihard verslaafd aan heroine; van hen was 95% in staat te stoppen na terugkeer. Patienten die medische heroine krijgen bij een pijnlijke revalidatie kunnen gewoon cold turkey stoppen als ze weer thuis zijn. Theorie: verslaving ligt niet aan chemische stoffen, en ook niet aan gebrek aan wilskracht – mensen zijn diep sociale wezens, en drugs zijn compensatie voor een leeg of liefdeloos of eenzaam leven.

Parkeergarage voor fietsen

Stephen Hawking over Kunstmatige Intelligentie

… In een gastartikel op Huffington Post. Alles wat onze beschaving heeft gebracht hebben we te danken aan het menselijk brein. Artificial Intelligence (AI) kan die breincapaciteit vermenigvuldigen. We kunnen ons de mogelijkheden nauwelijks voorstellen. Het kan het beste, of het slechtste zijn wat de mensheid ooit is overkomen. Maar er wordt veel te weinig nagedacht over de implicaties. “Als een superieure buitenaardse beschaving ons een bericht stuurt ‘We komen over een paar decennia op bezoek’ zeggen we dan ‘OK, bel maar als je aankomt, we zullen het licht aanlaten?’ Dat is ongeveer hoe we nu met AI omgaan,” aldus Hawking.

Dreamworks animator maakt zoon superhero

Bekijk de filmpjes. Ze duren elk niet meer dan 15 seconden. Zeg eerlijk. Bent u niet in de lach geschoten?

Belangrijk: bikini wax is zoooo 2012

Volgens een enquete in Engeland doet 51% van de vrouwen er niet (meer) aan. OK, het is Engeland.

‘Too bigger to fail’

Elizabeth Warren, opstandige maar invloedrijke senator, gisteren: “Today, the four biggest banks are 30 percent larger than they were five years ago. And the five largest banks now hold more than half of the total banking assets in the country.”

‘Bankiers hebben lak aan de wet’

Dit zegt niet een SP’er of een Occupyer, maar het hoofd van de NY Fed, de belangrijkste toezichthouder voor de grote banken. Een grom van een tandeloze tijger? Of een voorbode van nieuwe strengheid?