Friet tegen kaalheid

Japanse stamcelonderzoekers hebben ontdekt dat dimethylpolysiloxaan haargroei bij muizen bevordert, en waarschijnlijk ook bij mensen. McDonalds voegt het toe aan de frituurolie, om schuimen te voorkomen. (tip M. Hubeler)
UPDATE 8/2: Klopt niet, zegt Gizmodo: die onderzoekers voegden dat dimethyldinges toe aan de matjes waarop ze probeerden haar te laten groeien. Het spul vermindert dus schuim in vet, en maakt dat haarvaten vermenigvuldigen op een kunstmatige ondergrond. Dat is de enige overeenkomst.

Drone-infectie

Drones van het Amerikaanse leger hebben een virus dat iedere toetsaanslag door de ‘piloot’ tijdens een missie kopieert en opslaat. Wat er met die gegevens gebeurt is niet duidelijk. Zorgwekkender is dat het virus ondanks pogingen het te verwijderen, steeds terugkeert.

Google Loon in Sri Lanka

google-project-loon-sri-lankaSri Lanka wordt het eerste land ter wereld dat wordt voorzien van universeel toegankelijk internet dankzij Google’s ‘Project Loon,’ een netwerk van ballonnen met transmitters dat boven het land hangt. Werkt in samenwerking met lokale mobiele providers. Moet in maart volgend jaar functioneel zijn.