De kleine lettertjes

Clubhouse, de medium social du jour, heeft wat privacyproblemen vindt het tijdschrift Inc. Het neemt gesprekken op en bewaart die als iemand vindt dat er onoirbare dingen zijn gezegd. Het heeft geen ‘opzeg’-knop, dat moet via een e-mail. Contactgegevens van mensen die zijn uitgenodigd maar nog niet meedoen, worden bewaard. En zo nog wat dingetjes.

De moderne CEO

MCM_3039-web_85212Deze nieuwsbrief en website worden gemaakt in WordPress. De bedenker van WP, Matt Mullenweg, is nu ook baas van Automattic, dat allerlei prodcuten voor WordPress maakt en nu wordt gewaardeerd op een miljard dollar.  Mullenweg en zijn 400 werknemers in 40 landen hebben in principe geen kantoor, communiceren met een eigen intern blog-platform en mogen werken waar ze willen. Het kan dus echt.  (tip van Marco Visscher)

Twitteraars zijn niet waardeloos

Integendeel. Hoe meer volgers een bedrijf heeft (op Twitter, maar ook Facebook, LinkedIn en Google Plus), hoe hoger de marktwaarde. Bedrijven zonder volgers verkochten voor 3,08 x de winst voor belasting; met 10.000 volgers was de ratio 4,67 en bij meer dan 100.000 steeg de prijs naar 4,87x de winst. (tip van Ben Boenk)