Grip!

Nieuwe schoenzool, geïnspireerd door slangenhuid, verbetert de greep op gladde oppervlakken zoals ijs en sneeuw. Nog in testfase.

‘De Grote Bocht’

Voorstel voor een boogvormige wolkenkrabber ‘voor miljardairs’ in midtown Manhattan. Als je niet de hoogste kunt zijn, kun je wel de langste zijn ….

Wifi dekking

Eetbare ringen

Screen Shot 2016-05-24 at 4.46.17 PM

Dat stuk plastic waarmee zes blikjes bij elkaar gehouden worden? Een brouwer in Florida genaamd Saltwater Brewery heeft nu een biologisch afbreekbare, zelfs eetbare variant gemaakt. Zeedieren raken verstrikt in de plastic ringen, of stikken erin. Deze kunnen ze eten. Gemaakt van gerst en tarwe.

Meer ruimte op iPhone maken?

Daar is een truc voor die ik nog niet kende. Probeer een zware film te downloaden, groter dan de resterende ruimte in het geheugen van de telefoon. De iPhone zal zeggen ‘niet voldoende ruimte.’ Ga terug naar de overzichtspagina en voila: het beschikbare geheugen is groter dan voorheen. Hoe kan dat? Omdat de iPhone automatisch overbodige gegevens, cookies en geschiedenis verwijdert om ruimte te scheppen voor de film.

Google’s Almere

self

Het voormalige vliegveld waar Google zijn zelfrijdende auto’s test heeft films als inspiratiebron gebruikt voor het vernoemen van de straten. McFly, Bullitt, Knight. Iets wat de gemeente Almere al jaren geleden had bedacht.

De 10 mooiste plees

Screen Shot 2015-12-17 at 9.40.04 PM

Ja ook daar is een competitie voor: de mooiste openbare WC’s. De overige 9 achter de link.

Studentenhuis in Parijs

Joepie! Eindelijk weer een auto

quant8

Gelukkig weer een excuus om een foto van een sexy auto te plaatsen. De Quant van de firma NanoFlowcell (Liechtenstein) heeft twee tanks van 200 liter elk, gevuld met zout water dat gevoed wordt aan een membraan waardoor elektriciteit wordt opgewekt. Bereik 600 km.  Auto in maart al voorgesteld in Geneve, maar nu is hij goedgekeurd voor Europees wegverkeer.

quant6

 

En dan maar klagen over Europa

BN-EN009_0912TE_G_20140912032640… dat wij belastingvoordelen geven (Ierland bijvoorbeeld, met zijn dubbele ‘break’ waarvan Google en en Apple en honderden andere Amerikaanse bedrijven profiteerden). Nou, hullie doen het ook. Tesla krijgt $1,3 miljard subsidies van de staat Nevada om zijn fabriek daar te bouwen.