Doorpakken

In 2013 stuurde Google een handvol medewerkers op lange reizen in experimentele auto’s met bijna-automatische besturing. Ze werden verteld: handen aan het stuur, en je wordt gefilmd. Wat gebeurde? Ze gingen zitten lezen, makeup aanbrengen, klooien met telefoondraadjes, op hun laptop kijken. En in slaap vallen.

Dat was het moment – dus zes jaar geleden al – dat Google (later Waymo) besloot: half werk is levensgevaarlijk. Mensen zijn onverbeterlijk. Als we zelfrijdende auto’s gaan ontwikkelen dan moeten we in één keer de sprong maken naar 100%, waarin mensen compleet overbodig zijn. Andere automerken, o.a. Tesla, verkopen nu ‘semi-autonoom’ rijden en dat vindt Waymo dus onverantwoord.

Estlands design

Elektrisch aangedreven driewieler onder merknaam Nobe, 29 bestellingen productie nog niet opgestart, nog op IndieGogo. Concept cabriolet, hard dak rijdt rond als prototype:

 

Lauwgies

Als je al camera’s in de achterbumper hebt, tja, waarom dan niet ook in de plek waar tot nu toe spiegels zitten? Lexus heeft ze volgend jaar. Volkswagen heeft ze ook in sommige modellen. Nadeel: je hebt dan van die suffe schermpjes aan de binnenkant.

487 EV-makers

China telt nu 487 fabrikanten van elektrische auto’s, met namen als Byton en Singulato. Meest startups met alleen papieren plannen of een prototype, maar goed. Gevolg van voornemen van de staat om een wereldmacht te worden in elektrisch vervoer. Daarom is er tot nu toe €13 miljard aan subsidies uitgedeeld, met nog eens €40 miljard in het vooruitzicht.

Ford schiet te hulp?

Het majestueuze Michigan Central Station staat al 30 jaar leeg en is symbool voor de teloorgang van ‘Motor Town’ Detroit. Nu lijkt er eindelijk een koper en wel Ford, één van de autofabrikanten die mede schuldig waren aan het uithollen van de binnenstad door fabrieken en kantoren naar de randen te verhuizen. Detroit is inmiddels hipsterland. En Ford heeft aangekondigd dat het in het oude binnenstad een researchcentrum wil ontwikkelen voor elektrische en zelfrijdende auto’s. Edsel Ford II, achterkleinzoon van oprichter Henry, bevestigde tegen een lokaal blad dat het bestuur er 10 mei over zal beslissen.

Exclusiviteit

‘Brenthon’ is een Zuid-Koreaans automerk. Letterlijk. Dus het maakt geen auto’s, alleen merken. Badges. Letters en nummers die je op de neus en de kofferbak van een bestaande auto kunt plakken. Zodat hij opeens niet meer een Hyundai is, of een Kia, maar …. een Brenthon. Zo ontstijgt de koper van een ‘Brenthon’ de hoi polloi van gewone autokopers en belandt hij in ijle, exclusieve sferen.

Veilingresultaten Pebble Beach

c2ddpl7iwg8jynsgozfi

Sorry sorry sorry aan iedereen die niet is geïnteresseerd in auto’s, nieuw of oud. Ik houd het kort. (Maar hoe kun je nou ongevoelig zijn voor zoiets moois, een Ferrari 250 GT TdF Coupé uit 1956?)

Verongelukt

Screen Shot 2016-08-08 at 17.17.05De Bugatti P-100, ontworpen door Ettore Bugatti in 1938 maar nooit gevlogen omdat hij het ontwerp geheim wilde houden voor de Nazi’s, is de afgelopen jaren nagebouwd (Zie De Bicker 2014). Maar de replica is dit weekeinde verongelukt tijdens een proefvlucht in Burns Flat, Oklahoma. De bouwer, Scotty Wilson, zat aan het stuur en kwam om toen het toestel neerstortte een minuut na de start, onder ideale weersomstandigheden.

Zelfrijdende motorfiets

Screen Shot 2016-01-13 at 9.11.25 PM

Daar zit een robot in het zadel. Yamaha zegt dat hij 2017 ronderecords van legende Valentino Rossi zal verbeteren. (Filmpje achter de foto.)

Koningsei ….