Een lichtpuntje

Afneembaar, oplaadbaar. Gaat aan wanneer de fiets voortbeweegt; lichtniveau past zich aan aan invallende duisternis. Werkt ook als remlicht, door te knipperen als de fiets plots vertraagt. Er zit ook een ‘peloton’ functie op. Te ingewikkeld om uit te leggen. Nu 45 dollar op Kickstarter.

Iemand moet ‘t doen

En in de VS is dat James Niehues. Kennelijk heeft hij zo’n beetje alle skikaarten van Amerika getekend – geschilderd, met de hand. Er is nu een dik boek met verzameld werk op Kickstarter.

 

Eindelijk

Op afstand bestuurbare race-autootjes met een camera en een VR-bril zodat je kunt meekijken alsof je achter het stuur zit. Kickstarter. (tip M. Hubeler)

Schattig

Koffiekopontwerp biedt ruimte voor een verrassing onder de kop. (tip: M. Hubeler)

Oplader v2

Een ruggetje voor de iPhone dat zowel de telefoon als de oortjes oplaadt – omdat Apple heeft besloten dat wij geen draadjes meer willen moeten die oordingen wel worden opgeladen. En dit is wel zo handig als je ze niet wilt kwijtraken. Kickstarter, €69 bij vooruit bestellen. (tip M. Hubeler)

Wijn bewaren

Op Kickstarter: nieuwe decanteerfles die wijn 12 dagen goed houdt door zuurstof in de fles te minimaliseren. Nu €68, zometeen €90.

Opvouwstoel

Hoverboard redux

Zelf bouwen

0a0dd004a2b74cdfaf41acb5f0c3297c_original

Oomiyu levert kartonnen onderdelen, plus elektronische onderdelen waardoor je de uil kunt laten bewegen; tot een wekker kunt maken; kunt laten reageren op aanraken. Bouwpakket kost $99 op Kickstarter maar wordt pas september 2017 geleverd.

Muzikaal kussen

b2533a955895eb76e128b018de57674f_original

Kussen speelt slaapverwekkende muziek, zo zachtjes dat buurman/vrouw niets hoort. $99 nu op Kickstarter, $179 later.