Help NASA

Groepsopdracht: NASA wil het oppervlak van Mars in kaart brengen, om trajecten voor de ‘rovers’ te kunnen uitzetten. Maar dat is nogal een klus. Dus u wordt uitgenodigd: als u zich aanmeldt kunt u meedoen en foto’s analyseren die door eerdere Marsautootjes zijn gemaakt. U moet met uw muis oppervlakten afbakenen en kwalificeren: zand (moeilijk begaanbaar), aarde (top), platte stenen, minder dan 30 cm hoog (prima te doen) of rotsachtig (niet begaanbaar). Zie Mars van dichtbij, op uw laptop.

Autobezit loont niet

Het is goedkoper te Uberen van en naar het werk dan een auto te bezitten in vier van de vijf grote Amerikaanse steden. Parkeren, benzine, belastingen, afschrijvingen etc maken autobezit duur. Als dat in de VS zo is, dan in Nederland helemaal. Maak zelf maar de rekensom. (tip A. van Rossum)

Waarom een zoekmachine vertraagt

Aan de hand van Chrome, waarvan de schrijver vindt dat die veel werkgeheugen gebruikt (nooit last van gehad, maar goed), een keurige uitleg van hoe die zoekmachines werken en hoe ze erin slagen om in een oogwenk alle antwoorden netjes te presenteren.

Helpt detoxen? Mwah.

Volgens deze artsen nuttig als een ‘herstart’ van dagelijks dieet, als dat een beetje ongezond is geworden. Maar het lichaam reinigt zichzelf al prima. Regelmatig vasten, of niet onmiddellijk eten als je honger hebt, vergroot wel kans op langer leven.