Oorlogsverklaring

screen-shot-2016-10-03-at-07-53-50Google is geniaal in software en faalt bijna altijd met spullen. Modulaire telefoons, laptops, satellieten. Morgen is er een nieuwe presentatie. Bloggers verwachten onder andere: twee nieuwe telefoons, een nieuwe Chromecast, en een concurrent voor Amazon Echo (de ‘elektronische butler’ in huis). De huiskamer wordt een slagveld: ontwikkelaars die voor Amazon’s Echo diensten maken, worden niet toegelaten tot Echo.

Selfie met quokka

Kennelijk een nieuwe rage in Australië: je telt pas mee als je een selfie hebt gemaakt met een quokka erin, door de – immer gezaghebbende – Huffington Post in 2013 genomineerd als ‘gelukkigste dier op aarde.’ Quokka, ook wel genaamd wallaby, is een soort mini-kangaroe.

Schermafdruk 2015-02-26 07.49.34

 

Generatie Z heeft niks met Facebook

Dat is de generatie geboren in 1995 of later, dus nu 19 of jonger. Een kwart van de Amerikaanse Gen Z’ers – om precies te zijn: 13- tot 17-jarigen – heeft in 2014 Facebook verlaten. Ze geven de voorkeur aan Snapchat, Whisper en Secret. Meer over Gen Z: Ze willen goed doen. Ze vinden dat ze hard werken. Ze willen graag een eigen bedrijf beginnen. Ze communiceren liever via plaatjes dan met tekst (zucht). Meer op deze fraaie infographic van Marketo:

Generation-Z-Marketings-Next-Big-Audience

Keep Calm and Carry On

We weten zo langzamerhand wel dat dit een nooit gebruikte aansporing was uit de Tweede Wereldoorlog. De poster hing al in 2005 op de burelen van BNR Nieuwsradio (en ook in de keuken van de hoofdredacteur). Deze week bestaat hij 75 jaar. Mashable publiceert een geschiedenis. De poster werd uiteindelijk niet gebruikt omdat het Ministerie dacht dat Britten beledigd zouden zijn door de implicatie dat ze niet kalm zouden blijven … 2,45 miljoen exemplaren bleven ongebruikt, de meesten werden vernietigd na de oorlog. Een paar bleven bewaard. En tot mijn verbazing lees ik daar: “It was found in 2000 within a box of books bought at auction by Stuart and Mary Manley, the owners of a second hand book shop in Alnwick, Northumberland. The Manleys decided to display the poster it in their shop and began to sell reproductions in 2001.”   Daar had ik precies de mijne gekocht!

Barter_Books,_Alnwick_-_geograph.org.uk_-_777803

Commerciele GPS is 25 jaar

Zeilers onder u zullen zich misschien nog de Magellan GPS NAV 1000S  herinneren, die in mei 1989 op de markt kwam.

magellan-nav-1000

 

De eerste satelliet voor het Amerikaanse leger ging in 1978 de lucht in, en in 1986 waren er zes satellieten. Ronald Reagan persoonlijk pleitte ervoor dat GPS werd vrijgegeven voor commercieel gebruik. En zoals gebruikelijk was er een koppige Amerikaanse ondernemer die net zo lang dramde tot hij van de techneuten zijn zin kreeg.

Getty Images wordt gratis

… en gooit zijn business model ondersteboven. Voorheen moest je betalen als je een foto wilde gebruiken (voor blog, website, krant) anders krijg je er een ‘watermerk’ in. De (meeste, niet alle) foto’s worden nu gratis maar ze krijgen een ‘tag’ zodat Getty weet waar ze worden gebruikt en wie ze bekijkt – en die data zijn weer geld waard. Vergelijk Spotify en muziek.

Een Amerikaanse ‘Bicker’ in aantocht

Start-up van 10 maanden koopt bedrijf van 93 jaar

Onweerstaanbare kop. ‘Harry’s’, een online verkoper van scheerproducten, heeft zojuist voor $100 miljoen een Duitse fabriek voor scheermesjes gekocht… Feintechnik, opgericht 1920.

Whatsapp verdubbelt in een jaar

De gratis sms-dienst ging in tien maanden van 200 naar 430 miljoen gebruikers, en van 20 naar 50 miljard berichten per dag. (Eh … 100 sms’en per dag gemiddeld …?)

Philips scoort in VS met nieuwe LED-lamp

Werkelijke alle tech-websites melden opgewonden de introductie van de ‘Slim Style’ LED-lamp met een levensduur van 22 jaar. Hij geeft zacht licht, is dimbaar, en ziet er gek uit. Komt 2 januari op de markt in VS. Vanaf 1 januari mogen geen gloeilampen meer worden geïmporteerd of verkocht in VS.