Kan Tesla ‘t wel?

Auto’s maken gaat ook over massaproductie. De beste autofabrikanten hebben een hoge ‘inventaris-omloopsnelheid’: hoe vaak in een bepaalde periode worden de ingekochte grondstoffen omgezet in een verkochte auto?

Screen Shot 2016-08-09 at 07.25.04

Tesla heeft zelf al toegegeven dat het soms te enthousiast is over innovaties, die mooi zijn voor de auto maar het productieproces moeilijker maken. Tesla wil ook ‘autarkisch’ zijn, oftewel onderdelen zo veel mogelijk in eigen beheer maken. Dat leidt onvermijdelijk tot grotere voorraden.  Tesla wil zijn productie verhogen van 50.000 auto’s in 2015 naar 500.000 in 2018.  De vraag is dus of dat gaat lukken.

 

Buffett in Apple?

Aandeel Apple is gedaald van een piek van $133 vorige zomer naar $94; dit jaar alleen al 14% lager. Buffett kocht op $109, maakte hij maandag bekend, dus hij is al 15% kwijt. Hij investeert nauwelijks in tech omdat hij alleen dingen koopt die hij begrijpt. Apple is dan ook gekocht door managers van één van zijn fondsen, niet door hem zelf. Motley Fool analyseert: Apple is het meest ‘on-Buffett-achtige’ aandeel dat je kunt vinden.Waarom? Buffett zweert bij bedrijven met een sterke marktpositie die een voorsprong hebben die moeilijk is in te halen, zoals Wrigley kauwgum of Coca-Cola. Apple heeft de meest waardevolle naam ter wereld, maar moet voortdurend vernieuwen om voor te blijven in de technologiehandel.

Hoe misluk ik

Er zijn al genoeg artikelen over ‘Hoe slaag ik’ en ‘hoe word ik multimiljonair.’ Dit artikel vult een gapende lacune. Advies o.a.: behandel advies dat tegen uw mening indruist als een aanval op uw intelligentie. Vraag advies van mensen die op commissiebasis werken. Beschouw van gedachten veranderen als gebrek aan wilskracht. Etc.