Wervingsposters

Screen Shot 2016-06-17 at 07.36.26

Eerder al gaf NASA posters uit die uitnodigden tot een idyllische vakantie op Mars; nu is daar een serie bijgekomen die mensen aansporen om te solliciteren voor boer, loodgieter, verkenner, geoloog etc op Mars.

Bijdrage van NASA

16-001

Beetje merkwaardig persbericht van NASA: ‘Als ze onze research toepassen kan de Amerikaanse luchtvaart meer dan $255 miljard besparen.’ In de periode 2025-2050, dus $10 miljard per jaar. En emissies met 75% verminderen, lawaai met 80%. Nieuwe ontwerpen voor vleugels, straalmotoren, rompverf, brandstofmengsels etc zouden bij elkaar zo veel besparen. (De gaatjes langs de staartvleugel hierboven blazen lucht omhoog, zodat de vleugel effectiever werkt en dat maakt kleinere staartvleugels mogelijk en dat is weer efficiënter.) Rapport na zes jaar toegepast onderzoek, wordt gepresenteerd op conferentie in San Diego deze week. Wordt interessant te horen hoe de luchtvaart reageert.

Hoe land je een vrachtauto op Mars?

Als we ooit serieus willen kolonialiseren, moeten we ook iets groters dan een Mars Rover (grootte ongeveer een halve auto, 185 kilo, 1.000 kilo inclusief landingsaccessoires) kunnen opsturen. NASA vestigt hoop op een vehikel dat zichzelf op het gewenste moment kan opblazen tot een enorme ballon (zoals een kogelvis) die de klap opvangt. Tests worden deze maand uitgevoerd in de stratosfeer boven de Stille Oceaan, waar de lucht net zo ijl is als boven Mars.

ldsd