Voorjaar

Als het goed is, is vanmorgen om 07:07 Nederlandse tijd de ELSA-d gelanceerd. Een prototype voor de eerste stofzuiger voor ruimte-afval. ELSA staat voor End-of-Life Services by Astroscale. Dat bedrijf hoopt aan te tonen dat rommel in de satellietbaan om de aarde – honderdduizenden kilo’s intussen – onschadelijk gemaakt kan worden door brokstukken in een lagere baan om de aarde te duwen, in de atmosfeer, waar ze zouden verbranden.

US is nr. 1! Californië nr. 5

Californië heeft in 2017 het Verenigd Koninkrijk opnieuw ingehaald en zou, als het een land was, de op vier na grootste economie ter wereld zijn na de VS, China, Japan en Duitsland. De staat heeft eerder op de vijfde plaats gestaan, in 2002, maar zakte tijdens de Grote Recessie naar nr 10, in 2012. Sindsdien heeft Californië twee miljoen banen toegevoegd en $700 milard aan het BNP. (tip R. Hendriks)

De puppy-Uber

Screen-Shot-2015-11-25-at-3.58.59-PM-620x413

Uber in Austin, Texas brengt op verzoek puppies naar kantoor. 15 minuten knuffelen voor $30. Zit wel een gedachte achter: lokale asiels hopen door deze samenwerking met Uber meer honden te plaatsen. (tip van – wie anders? – Louise BC)