Betere accu

Toyota zegt nu zo ver te zijn met de ontwikkeling van ‘solid state’ accu’s dat ze die seriematig kunnen produceren ‘in de vroege jaren ’20.’ Dat is vaag genoeg. Maar Toyota is een groot, saai, serieus bedrijf met 1.000 patenten in deze technologie. Zo’n accuset geeft de auto een bereik van 500 kilometer en laadt in 10 minuten op.

Vorsprung durch Technologie

Tesla heeft een nog veel grotere voorsprong op traditionele automakers dan gedacht, zegt Japans zakenblad. Waarom?

Hierom. Alle Tesla’s hebben deze ‘Electronic Control Unit’ die de autopiloot aandrijft en alle informatie, entertainment en bedieningspanelen op het centrale beeldscherm bestuurt. Traditionele automakers hebben tien of meer leveranciers van Control Units, voor de airco, de muziek, de motoraandrijving etc. Die kun je niet allemaal tegelijk schofferen, het zijn lange tijd bondgenoten geweest. Tesla daarentegen begon met een blanco vel, ontwikkelde zijn eigen ECU en heeft dus – vrijwel geen toeleveranciers.

Contant, graag!

Chinese schrijver verblijft enige tijd in Japan en ontdekt tot zijn stomme verbazing dat Japanners nog steeds contant geld gebruiken. In China niet: alles is WeChat. ‘Geld’ is een cijfer op je telefoon dat verandert. Hij merkt dat hij bijna hoofdrekenen is verleerd. Kinderen in China kennen niet eens meer het onderscheid tussen een biljet van 10 of 20 Yuan, zegt een krantenartikel. In Japan is daarentegen het biljet nog steeds koningin. Ik vertelde dit deze week aan Japan-kenner Radboud Molijn, die knikte en zei dat Japanners nog steeds massaal geld onder hun matras sparen. Na de grote Tsunami van 2011 dreven overal bankbiljetten. Portefeuilles met $40.000 en $28.000 werden gevonden en aan de politie gegeven – meer dan $48 miljoen in de maanden na de ramp, meldde de LA Times dat jaar. In privé-kluisjes die aanspoelden, werd nog eens $30 miljoen aan yens gevonden.