DIY Piketty

Interactief project van de OESO. Vul uw gegevens in, vul in waar u denkt te staan in de inkomensverdeling van Nederland (of waar u ook woont in de OESO) en vervolgens, hoe u denkt dat de verdeling zou moeten zijn. Aan het eind krijgt u te zien hoe het echt zit.

NB De OESO zegt dat ze uw antwoorden anoniem zal verwerken in een studie. Aan u om te beslissen of u die antwoorden wilt delen – en of u ze naar waarheid wilt geven … (tip van Paul Boeding)

Schermafbeelding 2015-08-30 om 9.31.49 PM

EU pas in 2017 weer op stoom

Dat zegt de OESO: “Pas in 2017 op zijn vroegst zal de EU weer het BNP per hoofd van de bevolking bereiken dat het in 2007 had. De EU zal dus net als Japan een ‘verloren decennium’ meemaken.” Voorgestelde maatregelen zijn niet verrassend: stimuleer vooral de vraagkant, en steun aan midden- en kleinbedrijf en start-ups heeft meeste rendement. Niet alleen geld, ook deregulering. (samenvatting is een A4, op p.2). Instemmend geciteerd door Tyler Cowen.

Wat nou belastingparadijs?

Nederland is net zo transparant als de VK (Londen) en VS (Delaware) en beter dan Oostenrijk, Luxemburg en Turkije. Zegt de OESO. Over Zwitserland hebben we het niet eens.