Twee stappen voorwaarts voor Bitcoin

Department for Financial Services van de staat New York, belangrijke toezichthouder op de bankensector, heeft nieuwe spelregels voorgesteld voor betalingen met Bitcoin. En de Nederlandse betalingsgigiant Adyen, die vorig jaar €22 miljard aan transacties in 180 valuta faciliteerde, heeft nu Bitcoin als betaalmiddel toegevoegd.

Handschoenen uit ….

paypal-e28093-we-the-people-ad

PayPal verklaart de oorlog aan Apple in dagbladadvertentie. Met andere woorden: die celebrity naaktfoto’s die een paar weken geleden uitlekten kwamen van een Apple Cloud. Waarom zou je die mensen jouw geld toevertrouwen …?

Jeugd leest boeken. Echt.

Nieuw onderzoek van Pew Research. Onder Amerikanen, niet wereld. Dat moeten we erbij zeggen. Maar: 62% van Amerikanen onder 30 is het eens met de stelling dat er een hoop belangrijke informatie bestaat die niet toegankelijk is middels internet. Slechts 53% van Amerikanen ouder dan 30 denkt dat. En 88% onder 30 heeft het afgelopen jaar een boek gelezen, tegen 79% van 30-jaar-en-ouder.

Burning Man discriminatie

BurningManDustJe kunt er een heel lange economische verhandeling over schrijven maar je kunt ook samenvatten: “Als jij rijk genoeg bent om je auto naar Burning Man te rijden, dan kun jij ook meer betalen in de wasstraat.” Verslaggever ontdekte speciale ‘Burning Man-tarieven’ overal in San Francisco. (Burning Man is een voormalig hippie-feest dat al jaren geleden is vercommercialiseerd.)

CarWashPrices

Ach, die stoffige golfsport

Tijdens de komende Ryder Cup mag je wel een paar honderd euro voor een kaartje betalen, maar je mag geen foto’s maken en die op sociale media – Twitter, Facebook – zetten.

Pijnloos mobiel betalen

Wie wil dat niet? PayPal heeft net zijn dienst verbeterd zodat een simpele klik op het scherm van de telefoon voldoende is om een betaling te accorderen. Voor dit gemak is wel vereist dat je een credit of debit card hebt, en die gegevens laat opslaan door PayPal. (Zo werken Amazon en Apple iTunes ook.) Als je bereid bent dat eenmalig te doen worden betalingen een stuk makkelijker dan bijvoorbeeld met ons wijdverbreide iDeal. PayPal heeft nu 150 miljoen ‘abonnees’ in de wereld.

Washington Post onder Bezos

screen-shot-2014-08-16-at-6-32-53-pm

Boekrecensies in de Washington Post hebben nu de bekende Amazon-button in de artikelen verwerkt. Op de pagina ‘de top-10 boeken van de Washington Post’ wordt ieder genoemd boek direct doorgelinkt naar de Amazon website.

Jeff Bezos, baas van Amazon, kocht de Post vorig jaar. Is dit goed of slecht? Is dit service, of wordt een krant zo een catalogus?

Algoritmes zijn niet almachtig

…. soms heb je nog mensen nodig. Google koopt Songza, een ‘streaming music’ dienst die wordt gecureerd door DJ’s en musicologen. Rdio kocht TastemakerX, een site die muziekliefhebbers en ontdekkers aanmoedigt hun vondsten te delen met anderen.

Handig

honeywell-lyricHoneywell komt met zijn eigen intelligente thermostaat. Artikel in Pando vat reacties van de tech-websites mooi samen. Honeywell krijgt waardering omdat het minder ambitieus wil binnendringen in het leven van de consument, zoals Google’s Nest wel wil.

Google blokkeerde concurrent van Nest?

Twee weken nadat Google de thermostaatmaker Nest kocht, was een concurrent van Nest – genaamd Vivint – opeens niet meer te vinden op Google. Dat heeft 4 maanden geduurd. Volgens een neutrale waarnemer had Vivint inderdaad bepaalde links naar zijn site die niet zijn toegestaan door Google, maar Vivint had er zelf geen baat bij. Het was meer een vergissing. Don’t be evil?