Drone

Onbemande schepen. De toekomst van de marine. Deze kunnen veel grotere gebieden patrouilleren want niemand die in slaap valt. En deze, genaamd ‘Mariner,’ vorige week gedoopt, moet ook meevechten. Bijvoorbeeld als drijvend arsenaal, dat op bestelling raketten kan bezorgen in de vloot. De Mariner is de derde van vier testschepen.

Toveraccu nabij

De ‘solid state’ accu (in goed Nederlands: ‘vastestof batterij’) is misschien al in 2024 leverbaar in Volkswagens, voorspelt de fabrikant in Californië (waarin VW voor 100 miljoen dollar deelneemt). Dat betekent:  600 km bereik, en opladen in 15 minuten. Er zijn concurrenten in Colorado, Taiwan en Japan die allemaal proberen om als eerste die dingen te leveren.

Doe-het-zelf

Dit is een beetje een reclameverhaal, maar te leuk: ‘maak van ongeveer ieder oppervlak een bluetooth speaker.’ Ieder oppervlak dat een beetje trilt, kan de rol van de kartonnen ‘conus’ van een klassieke luidspreker vervullen. Een oude koffer is ideaal; maar je kunt ook een boekenplank, een sigarenkist, een bureaublad of wat dan ook als luidspreker inzetten. Complete handleiding inclusief onderdelenlijst. (de ontvanger/versterker kost 25 dollar …)

Een val van 10km

Het vliegtuig explodeert. U overleeft, maar valt. 33.000 voet, ongeveer 10 kilometer hoogte. Gaat u dat overleven? Er zijn mensen die het kunnen navertellen. Een Servische stewardess in 1972. Een Amerikaanse luchtmachtpiloot in 1943. Babies. Een vrouw boven de Amazone. U hebt ongeveer twee minuten voordat u de aarde raakt. Waar te landen? Water – nee. Net zo hard als beton. Bomen? Mwah. Je kunt gespietst worden. Een moeras? Top. Sneeuw? Prima. Misschien hebt u geluk en overleeft u de val. En dan? Meer advies.

Nog stiller

Deze op het oog niet erg bijzondere Genesis (luxemerk van Hyundai), die volgend jaar uitkomt, heeft een interessant snufje: geluidsneutralisatie in de wielkasten. Die brengt het lawaai in de cabine terug met 3dB, zegt de fabriek. Dit soort noise cancelling bestaat al voor motoren. Maar dat geluidsvolume is voorspelbaar, want afhankelijkheid van het aantal toeren. Het lawaai van de banden is afhankelijk van het wegdek. Dus Genesis moest daar snel reagerende software voor maken.

Sneller

De Amerikaanse luchtmacht heeft een prototype van een nieuw gevechtsvliegtuig ontworpen, ontwikkeld, gebouwd en ook al getest – binnen een jaar. (De F-35 Joint Strike Fighter deed er tien jaar over.) Dat zegt de baas van de afdeling Inkoop van de USAF. Verder was alles geheim: hoe het ding er uit ziet, voor welke rol hij is ontwikkeld, hoe snel hij is, wat hij verder kan, wie hem heeft gebouwd, waar hij woont en waar hij heeft gevlogen. Hij moet de F-22 ‘Raptor’ vervangen (zie foto) of dient als aanvulling op dat toestel.

Hoe lang?

Hoe lang kan een brug worden? Hebt u het over de totale lengte, of de afstand tussen de torens? Ze gaan nu tot 40 kilometer totale lengte. Bovenstaande, de Akashi-Kaiyoko, werd geopend in 1998. De afstand tussen de twee grootste torens is bijna twee kilometer. Dat is het record; Turkije bouwt de Cannakale 1915 brug en die moet met enkele tientallen meters het nieuwe record vestigen. Wat bepaalt de maximale spanwijdte? Behalve fysieke beperkingen, ook psychologie: wie voelt zich nog gemakkelijk als hij 50 kilometer lang door de lucht rijdt…?

9/11

Op de ‘verjaardag’ van de aanslag op het WTC  in 2001, gisteren, publiceerde Popular Mechanics eigen onderzoek uit de afgelopen jaren waarin complottheorieën één voor één worden gefileerd. Voor de liefhebber.

 

Te koop

Ja ook u kunt uw eigen F-16 bezitten. En waarom niet? Waarom zou alleen de Nederlandse Luchtmacht in dat soort schoonheden mogen vliegen? Een bedrijf in Florida biedt een F-16 aan voor $8,5 miljoen. Uit 1980, met 6.000 mijl op de teller. Geen passagiersstoel, onderhoudskosten zijn best hoog, brandstofverbruik exorbitant. Maar pfft.

Mag het eigenlijk? Ja, er zijn eerdere voorbeelden van militaire toestellen die – nadat ze waren ontdaan van mitrailleurs, raketten, bommen en geheime navigatiesystemen – door particulieren zijn gekocht.

CORRECTIE – lezer M. Swart mailt: ‘In het artikel over de F-16 gaat het om 6000 vlieguren, niet 6000 mijl. Het bedrijf in Florida heeft overigens 3 F-16’s te koop, ze komen uit Jordanië. Één van de toestellen was ooit van de Belgische luchtmacht.’

Onze is de grootste

Rusland liet gisteren de grootste onderzeeboot ter wereld te water. De Belgorod is 184 meter lang en voorlopig de enige in zijn klasse. Hij is niet bedoeld om aan te vallen, of kernraketten te lanceren, meer als een soort moederschip.