De nieuwe supermarkt?

Ontwikkeld door profs aan MIT in Boston, voor Italiaanse keten Coop: de supermarkt van de toekomst. Houd een product omhoog en het schuine scherm geeft informatie erover. En meer foefjes.

Wijzerplaat

Google TL;DR

Dat staat voor ‘Too long; didn’t read’. Kennelijk internet-nieuwspraak die algemeen bekend wordt verondersteld. Een app (extensie) voor de Chrome zoeker, download hier. Geeft samenvatting voor wie geen tijd heeft of niet kan concentreren. Zo ziet het er uit: origineel artikel links, TLDR in een kader rechts – artikel teruggebracht van 172 naar 68 regels.

Screen Shot 2016-06-21 at 9.49.04 PM

Luidspreker

desk2De Bluetooth antenne zit in de hardhouten bal onderin. Er moet nog wel een draadje in, die laat de ontwerper – heel flauw – niet zien … Op bestelling, $450 per stuk.

Spiegeltje, spiegeltje ….

HD-Mirror-Unit

… hoe zie ik er uit met een andere kleur lipstick? Andere oogschaduw? Er zit ‘visualisatie’-technologie achter deze spiegel. Dat betekent dat hij je met andere wenkbrauwen, andere kleur lippen, etc kan laten zien. Je bedient hem door gebaren – lippen tuiten en de volgende lipstick verschijnt. Wenkbrauwen optrekken en de oogmake-up verandert.

Autostoel uit printer

pattern-of-elastic-beams-toyota-labs-psfk

Toyota heeft samenwerking getekend met Belgisch 3D fabrikant om dit soort autostoelen te rijp te maken voor massaproductie. Lagen van verschillende samenstelling worden gespannen over een frame, alles van plastic. Daardoor voelt de stoel zacht en is stoffering niet meer nodig. Minder gewicht. Neemt ook minder warmte op als auto een tijdje in de zon staat. En kan waarschijnlijk per klant op maat geprint worden.

Antwoord op zoek naar een vraag

Jack met hoodie en ingebouwde pinkaart. Aankopen tot €45 euro, als u uw mouw richting pinautomaat beweegt. Net zoals met uw pinkaart in de supermarkt. Samenwerking van Barclay bank en Lyle&Scott mode. Voor wie een plastic kaart te veel bagage vindt.

lyle3

Designer LED

Unilever opgelet?

Tear-Off-a-Scoop-in-Action

De afgescheurde bovenkant van dit pak zeeppoeder wordt de schep. Ontwerp van twee Chinese designers. Nog niet overgenomen door een grote fabrikant van zeep of verpakkingen.

Telefoon en e-reader in 1

YOTAPHONE2-Image-8-968x644

De Russische Yotaphone werd eerst skeptisch ontvangen. Nu is serie 2 verschenen, met belangrijke verbeteringen volgens de vakpers. Aan de ene kant een gewone telefoon, aan de andere een e-reader. Wie het nooit heeft geprobeerd zal niet snappen wat het nut is – maar lezen gaat echt veel beter met de e-reader technologie. Geen ‘backlight’ dus net zo rustig op de ogen als gewoon papier. Bijkomende voordelen: de technologie verbruikt heel weinig energie (alleen als de pagina wordt ‘omgeslagen’, het beeld zelf is statisch) en kan dus ook te hulp schieten als de batterij van de gewone telefoon leeg is. Zie het filmpje. Pittig: 555 pond in VK, dat is €707.