Waarom kan een robot dit niet?

Gewoon een kruisje zetten? Google blijkt een hele computer in een computer te hebben geschreven, die allerlei microscopische details registreert:

Your computer’s timezone and time, Your IP address and rough location, Your screen size and resolution, What browser you’re using, What plugins you’re using, How long the page took to display, How many key presses, mouse clicks, and tap/scrolls were made, And … some other stuff we don’t quite understand.

(…) So why is all this hard for a bot to beat? Because now you’ve got a ridiculous amount of messy human behaviours to simulate, and they’re almost unknowable, and they keep changing, and you can’t tell when. 

Geweldige post op Quora met nog veel meer details. (tip M. Hubeler)

Elektrisch

Verschillende bijdragen op Quora beantwoorden de vraag: ‘Waarom gaan de grote autofabrikanten niet gewoon massaal elektrische auto’s maken? Dan hebben ze Tesla toch zo platgewalst?’ Het kortste antwoord: dat is nog niet zo makkelijk. De opbouw van een elektrische auto is fundamenteel anders dan die van een auto met een ‘interne verbrandingsmotor’ (Internal Combustion Engine, ICE). Dus de Fords en Daimlers van de wereld hebben een heleboel kennis in huis, maar daar heb je niets aan want het is een totaal ander product. Bouw een nieuwe fabriek en je eigen onderzoeksafdeling – wat zou dat kosten? Nou, wat Tesla heeft geïnvesteerd. €17 miljard tot nu toe. Haal er 30% van af omdat het veel efficiënter kan, dan nog praat je over €12 miljard. Zelfs de grote automakers hebben dat niet liggen. Sommige  hebben al moeite met gewone auto’s.  En het moment dat je een auto hebt die echt kan concurreren met een Tesla, begin je winst af te knabbelen van je fabriekslijnen die nog steeds ‘ICE’ auto’s maken. Kannibalisatie dus. Nog een probleem: Tesla heeft – samen met Chinese fabrikant BYD – het leeuwendeel van de markt voor accu’s in handen. Er is op dit moment geen capaciteit om op grote schaal accu’s te maken voor een derde grote klant. En de grote merken hebben een gigantische molensteen: hun dealernetwerk. De aanschafprijs van een auto is relatief laag omdat veel winst wordt gemaakt op onderhoud. Maar Tesla heeft laten zien dat een elektrische auto bijna geen onderhoud vergt. Dus als je een EV aanbiedt met een onderhoudscontract denkt de consument dat het niet zo’n goede auto is als een Tesla … Dus zou je behalve nieuwe researchcentra en nieuwe accufabrieken ook nog eens een nieuw dealernetwerk moeten opbouwen. Of … Tesla kopen?

Rome-Han: gelijkspel

Het Romeinse Rijk en de Han-dynastie in China bloeiden ongeveer tegelijkertijd. Rome had 100 jaar v.C. een gebied van 5 miljoen km2, Han had 115 v.C. een gebied van 6,5 miljoen km2. Ze ontwikkelden geheel los van elkaar. Welke beschaving was uiteindelijk technologisch het meest geavanceerd? Chinese schrijver zet zijn vooroordelen opzij en bespreekt metallurgie, landbouw, hydraulica, geneeskunde, astronomie, scheepsbouw, luchtvaart, materiaalkunde, mathematica, werktuigbouwkunde en krijgskunst en concludeert na 18.900 woorden, met talloze prachtige illustraties:  ze excelleerden allebei, op verschillende terreinen.

 

Beloning voor antwoord

Quora maakt het nu mogelijk voor u om een vraag te stellen en de beste antwoorden financieel te belonen. Netjes: winnaar kan bedrag meteen geven aan goed doel.

Als god bestaat …

… waarom geeft hij ons dan niet wetenschappelijk verifieerbare bewijzen van zijn eigen bestaan? Hij is toch god? Dat was de vraag op Quora. Uitstekend. Nog beter is het antwoord van de man die vertelt dat hij net naast god heeft gezeten, in de trein naar Cardiff, en precies hierover een lang gesprek met hem heeft gevoerd.

Recente innovaties

Vraag op Quora ‘wat zijn de meest innovatieve recente uitvindingen’ (is dat een pleonasme?) leverde een stapel illustraties van gadgets en toepassingen, waaronder het melkpak dat van kleur verandert naarmate de houdbaarheid verstrijkt:

melk

En van deze spaghettimeter moest ik grinniken:

spagmet

 

Hoe werkt Google?

Voor wie wil weten hoe dat algoritme nou precies in elkaar steekt. Iedere vraag leidt tot een bezoek aan gemiddeld 1.000 computers en het antwoord is er meestal in 0,2 seconde. (met link naar college van Jeff Dean, Stanford U.)

 

Google en Twitter

Dit is geen nieuws, gewoon speculatie. Waarom zou Google Twitter willen kopen, zoals de geruchtenmolen zegt? Omdat voor veel mensen ‘het internet’ bestaat uit sociale media – in Azie zijn er miljoenen die internetten via Facebook. ‘Sociaal’ is dus een bedreiging voor ‘zoek.’ En omdat Google er niet in slaagt zich te verkopen als sociaal medium.

Hoe word ik Elon Musk?

Een vraag op Quora. Een antwoord kwam van … Justine Musk, de ex-mevrouw Musk. Duidelijk net zo’n slimmerik als de man achter SpaceX en de Tesla. Maar wel in een andere categorie, zegt zij ook zelf. ‘Extreem succes is het resultaat van een extreme persoonlijkheid en gaat ten koste van veel andere dingen,’ opent zij. ‘Happiness is more or less beside the point’ – je bent nu eenmaal wie je bent. Gedreven. Obsessief. Zorg goed voor je lichaam.  Volg geen pad want er is geen voorbeeld als je baanbreker bent. Leer om te gaan met extreme hoeveelheden stress. Als je iets wilt weten ga je niet grazen op internet, maar lees je het boek. En meer.