… Maar gelukkig is er concurrentie

Uber is niet een taximakelaar – het netwerk kan gebruikt worden om allerlei dienstverleners te koppelen aan consumenten. Dat is het plan: “We need to stamp out an urban logistics fabric in every city in the world, then it’s figuring out other things we can do with that fabric,” zegt CEO Travis Kalanick. Dat maakt een waardering van 18,2 miljard dollar niet zo gek.

Makelaardij, het bij elkaar brengen van vraag en aanbod, tiert welig dankzij internet.

Anale sex

Jazeker. Het is dinsdagochtend, dus een uitstekend moment om dit heikele onderwerp ter tafel te brengen. Het is een hit in Amerika.  40-45% van de Amerikanen zegt het wel eens geprobeerd te hebben (voor alle duidelijkheid, we hebben het hier over hetero’s), tegen 25-33% in de jaren ’90. Een recent gepubliceerde enquête van een – kennelijk serieus genomen – professor in Zagreb onder 2.000 vrouwen tussen 18 en 30 zegt dat bijna twee derde het wel eens heeft geprobeerd. Deed het pijn? Deden ze het vaker? Is het gevaarlijk? Leest verder.

90-95% AA-bezoekers komt niet van verslaving af

Slecht 5-10% van de mensen die Alcoholics Anonymous bezoeken, slaagt er in af te kicken. De rest niet. Dat is al vervelend, maar nog vervelender is dat verslaafden worden achtergelaten met de indruk dat het hun schuld is. Het 12-stappen-plan klinkt zo wetenschappelijk, daar kan het niet aan gelegen hebben. Maar psychiater Lance Dodes zegt dat de methode niet deugt, en dat ook behandeling van andere verslavingen nog eens goed getest moet worden.

Naarmate 22/11 nadert, groeit de stroom boeken

De oprichter van Salon.com over de moord op JFK: we worden nog steeds onwetend gehouden