Jongens, toch

Raadsel: geboorte van een zoon geeft 71-79% meer kans op postnatale depressie dan dochter. Studie van 296 vrouwen over meerdere jaren.

Eerst spelen, dan eten

Als kinderen eerst speelkwartier krijgen en pas daarna lunch, eten ze 54% meer groenten en/of fruit. Drie lagere scholen ruilden speelkwartier en lunch om; vier andere hielden het oude patroon. De onderzoekers keken op 14 verschillende dagen – per school – wat er in de prullebak verdween. (iets meer toelichting hier)

 

 

Wi-fi gevaarlijk voor kinderen?

Kinderen hebben kleinere lichamen, dunnere schedels, meer absorberend hersenweefsel. Abosorberen dus makkelijker microgolven. Microgolven kunnen – met nadruk op ‘kunnen’ – kanker veroorzaken. Worden uitgezonden door magnetrons, telefoons, tablets. Advies: meisjes moeten hun mobiel niet in hun beha dragen. Maar ook wi-fi zendt microgolven uit. Dus moeten zwangere moeders uitkijken? Artikel trekt geen conclusies maar is wel van een serieuze bron.

Neus werkt beter na een neut

sippedOnderzoek toont aan dat een kleine hoeveelheid alcohol een soort blokkade wegneemt in de hersenen. Anders gezegd: wij gaan door het leven met een wasknijper op de neus. Is dit ook een soort overlevingsmechanisme dat in ons geprogrammeerd is? Stonk het vroeger zo erg?