Google en nieuws

Google bestrijdt Australische wetgeving die het bedrijf zou verplichten om krantenuitgevers te betalen voor links naar artikelen. Maar in Frankrijk heeft het een overeenkomst gesloten met krantenuitgevers. Hoe zit dat nou? Verschil is dat de Australiërs willen dat Google betaalt iedere keer als een artikel verschijnt in een zoekresultaat. Google voert internet-icoon Tim Berners-Lee op, die getuigt: ‘Onbeperkt linken is het fundament van het web, de reden dat het floreert en zal blijven groeien.’ In Frankrijk heeft Google onderhandeld dat het gratis blijft linken, maar wel zal betalen voor fragmenten van artikelen die verschijnen in de ‘Google News Showcase.’

Het Wilde Oosten

Moordende concurrentie in China. Uber zegt dat het in een jaar tijd van bijna niks naar een marktaandeel van ‘een derde’ is gegaan. Didi Chuxing, de gevestigde orde, zegt dat het 90% van de markt in handen heeft. Ze kunnen allebei gelijk hebben – veel chauffeurs zeggen dat ze voor allebei werken. Beide draaien verlies. Uber zegt dat het over twee jaar quitte zal draaien; Didi zegt dat het winstgevend is in 200 van de 400 steden waar het werkt. Die subsidies om marktaandeel te veroveren vreten geld; maar gelukkig staan de financiers in de rij. Didi heeft net een miljard dollar van Apple gekregen; Uber $3,5 miljard van het Saoedi-Arabische overheidsfonds. (Neelie, let je op?)

Al ons water

global-water-volume-fresh-large-1… in alle oceanen, rivieren, ijsbergen, gletsjers en meren van de wereld plus al het water dat in levende wezens zit – past in die grotere ballon; in die kleinere zit al het zoetwater. Prof. Hoekstra van U Twente zegt dat vier miljard mensen regelmatig watertekort hebben.

Welke accu heeft de toekomst?

heroLithium-ion, lithium-zuurstof, iets met grafeen …? Vraag het Elon Musk. Hij is de grootste afnemer van accu’s ter wereld ,en gokt met zijn investering in een Tesla ‘gigafabriek’ op lithium-ion.  ‘Ik denk dat we redelijk goed zicht hebben op alle accu (=oplaadbare batterij) technologie in de wereld,’ zei hij afgelopen vrijdag. ‘Op dit moment volgen we ongeveer 60 verschillende pogingen over de hele wereld, die bezig zijn om accu’s te verbeteren. Sommige hebben potentie voor de lange termijn.’  Ze krijgen van Tesla allemaal een cijfer, 1 tot 5. ‘Met een 5 moeten we zaken doen, een 1 is complete bulls***.’ Hij zegt dat er een hoop drieen zijn, maar geen vieren of vijven. Het gaat erom de kosten van energie omlaag te brengen, zegt hij. Vandaar de gigafabriek: schaalvoordeel toepassen tot in het extreme.

Zelfrijdende kubus

Theorie is dat je geen zelfrijdende auto’s moet maken, maar zelfrijdende kubussen waar mensen kunnen in- en uitstappen, als kleine wagons van een tram, zonder dat ze eigenaar hoeven te worden van de automobiel. Soort micro-tram. Handig voor landen zonder openbaar vervoer, zoals de VS.

giphy