Minder troep in oceanen dan gedacht

629809-2cb0069a-00c4-11e4-a85d-b094767f573dHet blijft veel, en het blijft stuitend, maar 7.000-35.000 ton plastic is minder dan de 1 miljoen ton die eerder was geschat. Dit cijfer op basis van metingen van een schip met sleepnet dat een tocht rondd e wereld maakte van 141 dagen, plus andere studies. Alleen drijvend plastic, niet gezonken of onder het oppervlak drijvend. Bron: PNAS.

Een meer alarmistische versie in Science: die speculeert dat het plastic wordt opgegeten door vissen en dus vroeg of laat in ons eten terechtkomt.

Zon is is sloomst in 400 jaar, misschien wel 9.300 jaar.

Aaaaah … had een mooi verhaal uit de New Scientist over lage Zon-activiteit. Maar het blad is voor ons alleen nog maar in de Nederlandse editie toegankelijk. En die is vertaald door Google. Dan krijg je dus gruwelijke zinnen als deze : “Ben je klaar om de meest knuffelbare filmster ooit te ontmoeten?” (“Are you ready to …”) en: “De quantumcomputer is in rekenkracht een soort roadrunner die de huidige computers in het stof laat bijten.” (“Leaves in the dust”). Brrrrrr. Dan zeg ik: “Byyyeeeee” (“Doei”). Maar gelukkig is het web wereldwijd. En dit artikel geeft zelfs wat meer context: in de Australian.