Reddit-deserteur lanceert concurrent

De nr 2 van Reddit, de best gelezen nieuwssite van de wereld, is vertrokken en heeft een eigen site gelanceerd getiteld Imzy, waar ‘gezonde, positieve’ communities worden toegejuicht. Oordeel zelf.

Wankel Android

Vorige week berichtten we dat Samsung het moeilijk heeft met de smartphones. Het kan niet goed uitleggen waarom zijn toestellen twee keer zo duur zijn als die van LG, HTC, Sony, OnePlus en de talloze anderen. Apple behaalt (met een marktaandeel van 20%) maar liefst 90% van de winst in de markt voor smartphones. Dus alle Android makers vechten om die resterende 10%. Geen wonder dat de meeste fabrikanten verlies lijden op hun toestellen. Dat baart ook Google zorgen, de ontwikkelaar van het Android besturingssysteem. Daarom wil Google nu chips volgens eigen specificatie laten maken. Het zoekt contact met chipmakers. Zodat het een beetje meer greep kan krijgen op de kwaliteit van de Android-telefoons, in de strijd met Apple.

Alliantie Google en SpaceX?

Elon Musk zegt op een privé-feestje in Seattle dat hij 4.000 satellieten wil lanceren om wereldwijd internet mogelijk te maken. Zegt de Seattle Times. En Google lijkt dicht bij een grote investering in SpaceX, het raketlanceringsbedrijf van Musk. Zegt The Information.