Het nut van dromen?

Hoogst speculatief maar wel leuk: Kunstmatige Intelligentie DeepMind blijkt willekeurige ‘ervaringen’ op te halen uit zijn ‘geheugen’ om het leerproces te verbeteren (hoe dat werkt, staat in het artikel.) Is het mogelijk dat dit de functie is van dromen? Dat we willekeurige ervaringen, vooral ongemakkelijke, aan elkaar plakken om beter te leren ons lichaam te gebruiken of problemen op te lossen? (via The Browser)

Over tien jaar

Toekomstschets van Peter Diamandis, mede-oprichter van Singularity University en schrijver van ‘Abundance.’ Extrapolerend, zegt hij, kunnen we verwachten dat we in 2025: 100 miljard connected dingesen hebben, elk met een stuk of tien sensoren. Een biljoen sensoren die voortdurend gegevens opslaan. Daardoor onder andere: perfecte kennis. Met zo veel gegevens beschikbaar, is er geen excuus meer om niet op alle vragen een compleet antwoord te hebben. Acht miljard mensen verbonden met elkaar op internet, en niet met een modempje maar met 1Mbps-snelheid. Dat is de visie van Facebook en Google en Virgin, en het zou de wereldeconomie in die tien jaar met biljoenen euro’s doen groeien. Gezondheidszorg op zijn kop, omdat we allemaal perfect onze eigen gezondheid kunnen meten, en organen kunnen laten 3D-printen zonder nog te wachten op donoren. Robots in plaats van chirurgen. Nuttige AI, die ons helpt in ons dagelijks leven. Blockchain, dat transacties mogelijk maakt zonder tussenpersonen en dus banken en toezichthouders overbodig.

Voor wie écht glutenvrij wil leven

tumblr_nm4is58i8h1unnd3po1_1280

Het Glutenvrij Museum. Meer voorbeelden van verbeterde kunst aldaar. (tip van Louise BC)

Google Streetview neemt selfies

tumblr_n85qbcXoOP1td0jiuo1_1280Google is drie jaar geleden begonnen om Streetview robots aan het werk te zetten in de 250 belangrijkste musea ter wereld voor het programma ‘Art View,’ zodat we die thuis kunnen ‘bezoeken.’ Maar musea bevatten veel spiegels. Kunstenaar Mario Santamaria heeft een collage gemaakt van zelfprotretten door de Google robots.