Deppy John

Klaagde onlangs zijn managers aan omdat die zijn $680 miljoen hadden verkwanseld en/of verduisterd. Die komen nu terug met een lijst extravaganties van de heer Depp. Om de as van schrijver Hunter Thompson met een kanon de lucht in te schieten organiseerde hij een feestje dat $3 miljoen kostte. Hij gaf $30.000 per maand uit aan wijn, $200.000 aan privé-jets, $150.000 aan bewaking. Hij had 40 man personeel in dienst en een jacht gekocht van $18 miljoen.

Nieuwe camera

stroller…. voor filmstudio’s, niet voor u. Bijzondere aan deze filmcamera is dat hij de diepte van elke pixel weet, en iedere pixel kan vervangen. Dus kun je filmen zonder ‘blauw scherm’ – zo’n blanco achtergrond waarop later een andere achtergrond wordt geprojecteerd. Met deze Lytro camera kun je in de postproductie iedere gewenste pixel vervangen door een andere – dus elke gewenste voor- of achtergrond. Daarnaast slaat hij ook de kleur en de lichtintensiteit van iedere pixel op.

Apple filmstudio?

Hollywood vakblad Variety zegt dat Apple producers aan het zoeken is om een eigen filmstudio op te zetten. Daarmee zou het de concurrentie willen aangaan met Netflix en ook Amazon, die eigen films en series maken. Echo’s van Steve Jobs, die Pixar hielp oprichten. Maar ook van Sony dat jarenlang worstelde met de aankoop Columbia; en andere hardware fabrikanten die tot hun spijt ontdekten dat software toch een heel ander soort werk is.