Elektrisch China

De toekomst van de elektrische auto ligt in China. Dat is het thema van een serie verhalen deze week op Quartz, de online ‘krant’ van The Atlantic. De Chinese overheid heeft al 60 miljard dollar in ontwikkeling van EV’s gesubsidieerd. De grootste maker van elektrische auto’s is nu BYD.

Bescheiden aantallen nog steeds, maar in de vervuilde steden is grote vraag:

China produceert al sinds 2009 meer auto’s per jaar dan de VS. Maar nog steeds is autobezit relatief bescheiden in China. In 2015 (nieuwe cijfers zijn er niet) was er 0,2 auto per persoon op de weg, vergeleken met 0,8 in de VS. Zelfs als China het autobezit zou verdubbelen naar 0,4 per persoon, dan zouden er 280 miljoen auto’s bijkomen. Dat is bijna net zo veel als er nu in de VS rondrijden. En stel nu eens dat al die nieuwe auto’s elektrisch waren? Dan slaat de Chinese overheid meerdere vliegen: schonere lucht in de steden, wereldheerschappij in een groeimarkt. Is er voldoende lithium in de wereld? Ja, genoeg tot 2050.

Ook uitgeverstechnisch interessant: Quartz was tot nu toe gratis maar deze serie is de portaal tot een abonnement dat $14,99 per maand kost of $99 per jaar. Pittige prijzen op internet. (betaalmuur, dus)