wetenschap • tech • gezondheid • geld

De knuffelgorilla

De knuffelgorilla

Amazon wordt ondanks zijn onvoorstelbare omvang en onverzadigbare vreetlust nog steeds bemind door beleggers én klanten.

Investeringsmaatschappij Adventur.es. schrijft bewonderend. Derden mogen alleen nog via Amazon verkopen als ze een zorgeloze retourregeling aanbieden. Dat derdenaanbod is goed voor meer dan de helft van de 400 miljoen producten die je op Amazon kunt kopen. 100.000 ‘derden’ zetten jaarlijks meer dan $100.000 om. Van de Amerikanen in de leeftijd van 18 tot 29 begint 62% zijn koopzoektocht op Amazon. Dus niet op Google. AWS (de cloud-dienst van Amazon) heeft meer dan 1 miljoen klanten. Volkswagen was het bedrijf met de hoogste R&D-uitgaven. Nu is dat Amazon, met $4,8 miljard in het eerste kwartaal van 2017. Mede door die hoge R&D-uitgaven kunnen winsten en belastingen laag blijven. Tussen 2008 en 2016 betaalde Amazon $1,6 miljard dollar aan federale belastingen, tegen Walmart $64 miljard.

Ondanks of dankzij dit alles is Amazon geliefder dan Apple, Facebook of andere techreuzen.

Meer van deze peiling op The Verge. Dit soort goodwill is strategisch belangrijk nu de grote vijf – Facebook, Apple, Microsoft, Amazon en Google – steeds meer onder politieke druk komen te staan. (tip: M. Hubeler)

Abonneer De Bicker

Vul hieronder uw e-mailadres in om u in te schrijven voor de nieuwsbrief
jamie@example.com
Abonneer