wetenschap • tech • gezondheid • geld

‘Iedere microfoon staat open’

'Iedere microfoon staat open'

Dat was altijd de waarschuwing voor presentatoren en gasten in TV-studios: let op je woorden en ga er van uit dat er altijd ergens een microfoon open staat. Dat lijkt nu in het dagelijks leven ook. Toevallig op dezelfde dag twee berichten op Reddit over de microfoon op uw mobiele telefoon.

1. Iedere mondelinge vraag of opdracht aan Siri (de luisterende bediende in de iPhone) of Cortana op Microsoft Windows telefoon, of Google, wordt ergens opgeslagen. Dat u het weet. Deze ‘redditor’ werkt voor een bedrijf waar hij de zinnetjes moet afluisteren. Andere lezers reageren door te vertellen wat ze hoorden bij het terugluisteren van hun eigen geschiedenis.

2. De kans is groot dat Instagram permanent je microfoon afluistert, om Facebook in staat te stellen gerichte advertenties naar je te sturen (theorie van een redditor, bevestigd door andere lezers, niet door bedrijf)

3. Niet microfoon-gerelateerd: een lezer vertelt dat Facebook ‘vrienden’ suggereert op basis van de plekken waar je bent geweest. In zijn geval: alle obers van het restaurant waar hij net heeft gegeten.

Abonneer De Bicker

Vul hieronder uw e-mailadres in om u in te schrijven voor de nieuwsbrief
jamie@example.com
Abonneer