Klimaatverandering moet saaier worden

Als iedereen nou eens zou ophouden zichzelf te overschreeuwen als het gaat over klimaatverandering, zouden we veel sneller vooruitgang boeken. De een denkt dat de wereld vergaat, de ander denkt dat hysterische waarschuwingen leiden tot geldverspilling.

Allebei hebben ze ongelijk. Maar ligt het nou aan mij, of is in 2014 de toon van het klimaatdebat aan het veranderen? Ik lees allemaal verstandige stukken – econoom Gary Shiller in de NY Times die zegt dat we ons moeten verzekeren tegen de gevolgen; Thomas Friedman in dezelfde krant die zegt dat er genoeg ‘no regrets’ maatregelen zijn waar we sowieso plezier van hebben, zelfs als het wel blijkt mee te vallen met klimaatverandering;  Quartz rapporteert dat kredietbureau Standard&Poor’s nu ook kwetsbaarheid voor klimaatverandering meeneemt in de weging van overheidsobligaties. Slechts een paar voorbeeldjes na 1 dag lezen.

Dit is waar we naartoe moeten. Zoals Bloomberg onlangs zei in een hoofdartikel: klimaatverandering moet saai worden. Het is gewoon iets waar je belasting voor betaalt, en waar verstandige mensen zich druk over maken, zodat onze kinderen het net zo goed hebben als wij.

Abonneer op De Bicker

Vul hieronder uw e-mailadres in om u in te schrijven voor de nieuwsbrief
jamie@example.com
Abonneer op