wetenschap • tech • gezondheid • geld

Tech en de krant

Tech en de krant

De Washington Post maakt nog steeds geen winst. Maar het gaat ‘beter’ sinds de overname in 2003 door Amazon-baas Jeff Bezos. Een paar dingetjes: de mobiele apps bevatten minder reclame, niet meer – met nieuwe software worden de voorkeuren van lezers haarfijn in beeld gebracht, zodat adverteerders heel nauwkeurig hun boodschappen bij de juiste lezers kunnen plaatsen. Bijna alle software is in huis ontwikkeld. De IT-afdeling is verdubbeld naar 250 mensen. De omzet uit ‘digitaal’ adverteren is nu meer dan $100 miljoen. Belgische krantenmagnaten opgelet: die software is al aan 22 Amerikaanse kranten in licentie verkocht.

AANVULLING 14/6: lezer Jasper Baggerman citeert Jeremy Gilbert, Director of Strategic Initiatives van de Washington Post, die tijdens zijn presentatie op de Digital Innovator Summit in Berlijn in maart, trots zei dat WP nu winst maakt. En hij wijst op intern memo waarin uitgever zegt dat de WP groeit en winstgevend is.

Ik zeg: winst heeft vele verschijningsvormen, dus als hij niet zegt welke soort winst, en geen bedragen noemt, dan is dat suspect.

Abonneer De Bicker

Vul hieronder uw e-mailadres in om u in te schrijven voor de nieuwsbrief
jamie@example.com
Abonneer