Tech nieuws

Tech nieuws

Een paar onderwerpen uit de voortreffelijke nieuwsbrief van Benedict Evans vanmorgen:

Stripe, het Amerikaanse bedrijf dat een soort ‘iDeal’ terminals voor mobiele telefoons maakt, gaat bankieren: klanten (meest MKB) kunnen leningen afsluiten. Kredietwaardigheid bepaalt Stripe op basis van de transacties – die immers al in de archieven van Stripe staan. Twee trends inéén: fintech die handel afsnoept van ouderwetse banken, en klantgegevens analyseert om kredietwaardigheid en rente te bepalen.

Het Chinese WeChat, de appdienst die zich ontwikkelde tot een multiplatform, onder andere voor bankieren, introduceert gezichtsherkenning voor betalingen. Geen pincode meer, alleen de tronie aan de camera laten zien. (Vergelijk bericht over Amazon vorige week, dat gokt op ‘handherkenning.’)

Amazon gaat de chip die Alexa in staat stelt om te communiceren met de gebruiker beschikbaar stellen aan andere bedrijven. Om ze in te bouwen in hun apparaten. Die chip herkent geluiden en woorden en ‘wekt’ de computer. Ding is niet veel groter dan een zandkorrel. (Heeft natuurlijk wel nog een microfoon en wifi nodig.)

Abonneer op De Bicker

Vul hieronder uw e-mailadres in om u in te schrijven voor de nieuwsbrief
jamie@example.com
Abonneer op