Tweetbeleid

President Trump stuurde tot nu toe 11.000 tweets tijdens zijn presidentschap. Eerst gemiddeld 9 per dag, nu drie keer zo veel. Uitstekend gebruik van graphics door NY Times in analyse van het twittergedrag van de President. Zijn omgeving vond het eerst eng, maar ziet nu de voordelen ervan. Artikel laat duidelijk zien hoe effectief Twitter is om beleid uitgevoerd te krijgen door weerbarstige ambtenaren. Het artikel eindigt met een citaat van KellyAnn Conway, voormalig woordvoerder: ‘Dit is democratisering van informatie.” Iedereen krijgt deze informatie, op hetzelfde moment: moeder thuis, de loodgieter op het dak, de miljardair op kantoor en de correspondent in het Witte Huis.

Intrigerend: hij heeft 66 miljoen ‘volgers’ maar daarvan is slechts 11 miljoen qua leeftijd stemgerechtigd zegt de Times. De anderen zijn dus onder de achttien? (tip A. Nieuwland)

Wat de Times niet vermeldt is dat iedere tweet meteen door honderden media wordt uitgezonden en dus sowieso alle kiesgerechtigde Amerikanen bereikt, of ze nou willen of niet.