wetenschap • tech • gezondheid • geld

Abonnementen

In zijn tiende levensjaar is De Bicker overgegaan naar een betaalmodel. U zult daar niet onmiddellijk iets van merken. Alle 6.400 abonnees zijn omgezet in 'studenten' abonnementen met een schappelijk tarief van nul euro.

Voor u verandert er dus niets. Behalve dan dat ik niet meer twee keer per jaar om een vrijwillige donatie vraag, maar één keer per jaar een vast bedrag. Waarbij u nog steeds de vrijheid hebt om vriendelijk te bedanken, of juist uw bijdrage te verhogen. Ik vraag u om een volwassenen-abonnement te overwegen, van 24 euro per jaar; of een 'maecenas' abonnement waarbij u 48 euro of ieder ander bedrag boven de 24 euro per jaar zelf mag bepalen. Hoeft niet, mag wel.

Waarom?

In oktober 2023 viert De Bicker zijn 10de verjaardag. Een mooi moment om maar eens te beslissen of het de moeite waard is door te gaan.

U weet zo langzamerhand wel wat u hebt aan De Bicker: een onregelmatige en onvoorspelbare nieuwsbrief met verwijzingen naar artikelen uit de wereldpers die ik heb geselecteerd, vertaald en samengevat. Plus af en toe langere bijdragen, in de vorm van essays (over klimaatverandering, of de energietransitie) en podcasts ('Dit kan niet goed gaan.')

Voor mij gaat er ook wat vrijblijvendheid van af. Ik moet een minimale productie garanderen, zodat u weet wat u krijgt voor uw geld. Ik zeg: minimaal 1x per week, 52 Bickers per jaar, in de mail. Met vrijwel altijd meerdere artikelen per nieuwsbrief. Dus - u krijgt ruwweg 100 ideeën, inspiraties, 'vonkjes' per jaar. Dat moet lukken, tot nu toe zit ik op een gemiddelde van 600 stukjes per jaar.

Minder dan een kwartje per stuk. Aan u de vraag: is dat schappelijk?

Ik hoop de reis voort te zetten met een groot aantal van u.

Abonneer De Bicker

Vul hieronder uw e-mailadres in om u in te schrijven voor de nieuwsbrief
jamie@example.com
Abonneer