wetenschap • tech • gezondheid • geld

Bij het overlijden van Philip Seymour Hoffman

Bij het overlijden van Philip Seymour Hoffman

Een persoonlijke opmerking. Nog niet eerder gedaan in De Bicker en ik ga er geen gewoonte van maken. Maar ik heb me de laatste dagen afgevraagd waarom het overlijden van die acteur me zo raakt. Ik denk dat ik het weet: zijn stem. Hij had overvloedig acteertalent, maar die stem was zijn geheime wapen. Hij had een heel zorgvuldige dictie, een prachtige bas, en een beetje ‘sappige’ manier van praten. Rustgevend. Zo’n stem waarbij je je ogen wilt dichtdoen en zeggen: ‘Blijf maar praten, lees nog wat voor.’ Een reclamemaker leerde me ooit: beeld is het pistool, geluid is de kogel.

Abonneer De Bicker

Vul hieronder uw e-mailadres in om u in te schrijven voor de nieuwsbrief
jamie@example.com
Abonneer