Citaat

Citaat

Interview met Peter de Jong, bestuursvoorzitter van Brocacef Groep, groothandel in medicijnen en medische artikelen, in het blad Farma Magazine:

‘Zijn 5.500 medewerkers komen iedere dag bij de GGD, twee keer per dag bij ziekenhuizen, bij instellingen zoals verpleeghuizen en bij apothekers. “Voor ons is het geen enkele moeite om met onze busjes, die ook diepgevroren medicatie vervoeren, alle 4.000 huisartsen om 7.30 in de ochtend van vaccins te voorzien. Als huisartsen dan tussen 8 en 17.30 uur gemiddeld 500 vaccins toedienen dan kunnen we binnen een maand iedereen vaccineren. Met als voorwaarde uiteraard dat er voldoende vaccins beschikbaar zijn. Zijn die er niet, kijk dan over de grens, ga in overleg met China en zorg dat hun vaccin wordt beoordeeld door de EMA. Met een telefoontje van mij kan ik dit in China in gang zetten.”

‘Maar De Jong en zijn collega’s groothandels in medicijnen en medische hulpmiddelen worden niet gehoord. “Al in maart vorig jaar hebben we de minister van VWS onze diensten aangeboden. Nee, niet om er geld mee te verdienen, uitsluitend om het landsbelang. We willen onze bijdrage leveren aan dit wereldwijde enorme probleem en zorgen dat de winkels en scholen weer open kunnen, de horeca en de evenementen weer gaan draaien. Maar er wordt niet naar ons geluisterd. Het RIVM wijst ons resoluut de deur.”‘ (tip H. van der Weijden)

Abonneer op De Bicker

Vul hieronder uw e-mailadres in om u in te schrijven voor de nieuwsbrief
jamie@example.com
Abonneer op