wetenschap • tech • gezondheid • geld

Correct Google: Bicker-lezers reageren

Correct Google: Bicker-lezers reageren

Van Laurens van den Oever: ‘De Google-man is niet ontslagen omdat hij een afwijkende mening had, maar vanwege de manier waarop hij die wereldkundig maakte.

Als je van mening bent dat een groot deel van je collega’s, door wie ze zijn, niet geschikt kunnen zijn voor hun baan, dan moet je toch aanvoelen dat die bewuste collega’s daar aanstoot aan zullen nemen en je de discussie beter eerst binnenskamers kunt voeren voor je je conclusie deelt met die collega’s (en de rest van de wereld). Op deze manier maakt hij samenwerken (en discussiëren) met vrouwen onmogelijk.’

Van Marjolein Sprenger: Over de Googleman: ‘als je er niet over mag praten, dan is het middel schadelijker dan de kwaal’: zoals de diversiteitschef van Google aangaf (in haar slappe brief, volgens jou), kun je (blijkbaar) binnen Google op veel plekken je ei kwijt. Ik las naar aanleiding van je nieuwsbrief gisteren de memo en ik heb zelden zo’n ongefundeerde, gefrustreerde tekst gelezen. Het staat bol van de aannames die nergens op gebaseerd zijn – dat kan iedereen die een beetje kan googelen (..) ook achterhalen. Zou het niet gewoon zo kunnen zijn dat de memoschrijver ergens heel erg is dwarsgezeten – op wat voor gronden dan ook – en daarover nu zijn frustratie kwijt moest? En omdat het Google is, en Silicon Valley met al z’n recente schandalen, die memo de wereld in is geslingerd? Maar was het Shell geweest, hadden we er niets over gehoord?Als ie nou nog echte keiharde feiten had, was het iets anders geweest. Maar misschien had ie die wel niet… omdat ze er niet zijn.

Van Patrick Asselman: Vreemd genoeg vinden de wetenschappers zijn manifest helemaal niet onwetenschappelijk. Interessante reacties van 4 wetenschappers:
http://quillette.com/2017/08/07/google-memo-four-scientists-respond/
Meest opmerkelijke quote: “Equality or diversity. You can’t have both.”

Van Sander Ottes: Als je Breitbart, de alt-right en Julian Assange achter je krijgt, dan heb je gemaakt. En nu ook nog De Bicker…!

Abonneer De Bicker

Vul hieronder uw e-mailadres in om u in te schrijven voor de nieuwsbrief
jamie@example.com
Abonneer